Bakan Yıldız'ın Kars Twiti...

Bakan Yıldız'ın Kars Twiti...

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars'a gazetecilerin twiterle ilgili sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor.” dedi.

Bakan Yıldız'ın Kars Twiti...

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars’a gazetecilerin twiterle ilgili sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor.” dedi.

Iğdır üzerinden karayoluyla Kars’a gelen Bakan Yıldız’ı; AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu karşıladı. Bakan Yıldız, ilk olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açılışını gerçekleştirdiği yeni Kars Belediyesi binasını ziyaret etti.

Burada gazetecilerin tweter hesaplarının kapatılmasıyla ilgili soruları cevaplayan Bakan Yıldız, yasaklara karşı olmadıklarını belirterek, “Peki bu engelleme bir tezat oluşturuyor mu derseniz? Hayır, bu bir tezat oluşturmuyor. Burada her türlü istismara karşı olduğumuzu da söylemiştik. Twitter uluslararası gücünü burada istismar ediyor.” dedi.

HUKUK KARARI VAR

Burada bir hukuk kararının olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldız, “Bu hukuk kararının hiçbir şekilde dikkate alınmaması Türkiye’de söz konusuydu. Şimdi bir şeyin örtbas edilmediğini rahatlıkla şöyle test edebilirsiniz. Bugün burada ulusal televizyonlarımızda sabahtan beri DNS ayarlarının değiştirildiğini, herkesin nasıl twitter da işlem yapacağını söyledi.” diye konuştu.

MESELE TWİTTERİN HÜKMÜ ŞAHSİYETİ İLE ALAKALIDIR

Meselenin twitterin hükmü şahsiyeti ile alakalı olduğuna vurgu yapan Bakan Yıldız, “İşlem sayısında herhangi bir azalma söz konusu değil. Ama burada önemli bir şeyin altını çizmemiz lazım. 2007 yılında Atatürk’e hakaretten dolayı komşumuzdaki 18 yaşındaki bir gencin youtube’de bulunan bir videosu vardı. Onun kaldırılması ile ilgili karar alındı. Kim aldı bu kararı? Sayın Başbakan veya hükümet alamadı bu kakarı. Yargı aldı. Youtube sonunda bu videonun kaldırılması ile beraber iki yıllık bir aradan sonra açtı. Şimdi maksat orada Atatürk’e edilen hakaretin engellenmesi midir, yoksa youtube’nin engellenmesi miydi? Orada engellenen Atatürk’e olan hakaretti. Burada da herkesin ailesi var, herkesin kişisel hak ve özgürlükleri var. Hak etmediği birçok hakareti sanal âlem üzerinden yapıyorsunuz. Bu suç işlenmemi olmuyor. Birçok ahlaki değerler kişisel hak ve özgürlükleri sınırlandıran bir işlem yapılıyor. Bu yalnızca Türkiye’nin meselesi değil. Bu globalleşen sosyal medya ile o ülkenin ulusal hukuku arasında ki bir yetki savaşıdır. Bir yetki devrinin yapılmasını istenmesidir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemi bu yetki devrini yapmamıştır. Yapması da gerekmiyor. Hukukun uygulanmasını istemiştir.” açıklamasını yaptı.

MESELE FARKLI YÖNLERE ÇEKİLİYOR

“Meselenin farklı bir noktaya çekilmesini şahsen ben doğru bulmuyorum.” diyen Bakan Yıldız, “Ve bu manada özgürlüklerle güvenlikler arasında ki sınırın ve toplumsal güvenliğin sınırının doğru konması ve doğru çizilmesi lazım geldiğini söylüyorum. Her zaman örnek veriyoruz. İçki içebilirsiniz bu oda da, içki içebilirsiniz bu masada, içkili olarak dolaşabilirsiniz burada. Ama içkili olarak direksiyonun başına geçip de siz araba kullanamazsınız. Hukuk böyle söylüyor. Ben özgürlüğümü yollarda hissetmek istiyorum diyemezsiniz. Toplumun özgürlükleri ile sınırlıdır kişilerin hak ve özgürlükleri. Siz burada hakaret içeren bir cümle kuracaksınız. Ve bununda hiçbir şey olmamışçasına davranılmasını isteyeceksiniz. Bunda bir tezat yok mu arkadaşlar. Bu yalnızca Kars’tan baktığınızda görünen bir şey değildir. Bütün haklar esnasında baktığınızda da görünen bir şeydir. Ben bu DNS ayarlarıyla beraber twitter’da ki dolaşımların azalmadığını gördüm. Ve burada bir şey daha aktarmak isterim. Normalde AK Partimizin bir reklamı vardı. Bayrak için etrafında birçok insanımızın bir araya geldiği hiçbir ayırım gözetmeksizin herkesin o heyecanı duyduğu... YSK Bunu yasakladı. Burada ki amaçları ortaklı birliktelikleri olan bir yapının tek taraflı kullanılmasına karşı çıkıştı. AK Parti bunu saygıyla karşılıyor. Bunu karar almış YSK. Bu bir hukuk kararıdır.” şeklinde konuştu.

NİÇİN BİZİM ÜLKEMİZDE BU MANADA PROBLEM ÇIKARTILIYOR?

Bakan Yıldız ayrıca, “Başka ülkelerde ki twitterle alakalı uygulana kararların bizim ülkemizde uygulanmış olmasını fazlalık olarak görmeyin. İki tane genç ABD’nde twitter üzerinden yaptıkları bir haberleşmeden dolayı sınır dışı edilmişlerdir. Yani dikkate alınan ve twitter hesabı üzerinde ki bütün o sanal alem diye bir köşeye bıraktığımız yapının hukuk sistemi içerisinde dikkate alındığını El Kaide’nin bu sosyal medya hesapları üzerinden takip edildiğini ona göre işlemler yapıldığını, bir ülkeye de vergi ile alakalı konularda yeterince vergi verilmediği gerekçesiyle üzerinden twitterle alakalı işle yapıldığını...  Başka ülkelerde uluslararası ortak payda yapılacak bir sosyal medya için sıkıntı var da niçin bizim ülkemizde bu manada problem çıkartılıyor? Bunu kendimize olan güvenimizi vurgulamamız lazım. Bunun altını çizmemiz lazım. Bu kişisel özgürlüklerin korunması ile alakalı husustur. Aynı işlemi herkes kendi ailesi için düşünsün. Nasıl hoş görmüyorsa ulaştırma bakanımızın söylediği konuyla alakalı konuda o şekilde tabi ki hoş görülmez.” ifadelerini kullandı. 

SANAL ALEMDE İŞLENEN SUÇ SANAL KALAMAZ

Bakan Yıldız konuyla ilgili son olarak şunları söyledi:

“Bizler devlet olarak gerçek hatta koruduğumuz vatandaşlarımızı elbette sanal alemde de koruyacağız. Sanal alemde işlenen suç sanal kalamaz. Yani netice itibari ile taraflar gerçek. İtam edilenle itam edilen gerçek. Suçu kendisi sanal falan değil. O yüzden hukuk sisteminden çıkartılmaya çalışılan böyle bir yapıyı doğru bulmuyoruz. Herksin hukuka davet ettiği bir ortamda, hukuka davet edildiği bir ortamda böyle bir gücün istismar zeminin türkiye olmasına tabi ki göz yummayız. Bu ne olacaktır? Twitter bir hukukçu tuttu. Şuana kadar tutma ihtiyacı hissetmemişti. Yani niçin tutma ihtiyacı hissedildi? Demek ki ortada kendileri açısından dikkatte alınması gereken bir durum var. Bunun uzun süreli olmayacağına bende inanıyorum. Ama eğerek bozarak değil, düzelterek olacak bunlar.”

YARINDAN GEÇERLİ OLMAK KOŞULUYLA BENZİN 11 KURUŞ, MOTORİN DE 24 KURUŞA VARAN İNDİRİMLE SATILACAK

Bakan Yıldız, akaryakıt indirimleriyle ilgili soruya da şu cevabı verdi:

“Geçen hafta EPDK’yi tebrikken yanlarına gittiğimizde yine kamuoyu tarafından merak edilen bu husus basın mensuplarımız tarafından sorulmuştu. Ve bizde orada tavan fiyat uygulamasına ihtiyaç kalmaksızın dağıttığı şirketlerin mutlaka bununla alakalı gerekleri yerine getirecekleri inandığımızı söylemiştik. Tabi ki bununla alakalı tavan fiyat uygulamasına dağıttığı şirketleri bir miktar katıldılar. Ama EPDK bunu yeterli görmedi. Ve yarından geçerli olmak koşuluyla benzin 11 kuruş, motorin de 24 kuruşa varan indirimle satacağını açıladı. Bu Mart ayında toplam motorinin şu ve ya bu gerekçeyle 35 kuruşluk bir indirime denk geliyor. EPDK’nın kanundan aldığı bu yetkiyi her zaman bu yetkiye başvurmadı. Bunu kullanmadı. Ama Avrupa’da ki dağıttığı şirketlerle alakalı kar maaşlarını dikkatte aldığımızda Türkiye’de ki kar maaşlarıyla karşılaştırdı. Ve buna uygun bir karar aldı. O yüzden EPDK tarafından denetlenen özel sektör yapısının serbestleşen yapının tabi ki karşılıklı vatandaşımızın, sanayicimizin, çiftçimizin çıkarını koruyacak şekilde gerçekleştiğini ve bundan sonra gerçekleşeceğini hep beraber bilmemiz lazım.”

BAKAN YILDIZ PAZAR GÜNÜ ANKARA’YA DÖNECEK

Belediye ziyaretinin ardından, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM), Yunus Emre Derneği ve Rahime Korkmaz Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nu ziyaret edecek olan Bakan Yıldız, Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda İlim Yayma Cemiyeti ve Memur Sen’in işbirliği ile düzenlenen “Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına katılacak.

Geceyi Kars’ta geçirecek olan Bakan Yıldız, 22 Mart Cumartesi günü Akyaka ve Arpaçay ilçelerinin SKM bürolarını ziyaret ederek konuşma yapacak. Arpaçay’dan saat: 12.00’de Ardahan’a hareket edecek olan Bakan Yıldız, Ardahan’da da benzer programları icra ettikten sonra akşam saatlerinde Kars’a dönerek geceyi Kars’ta geçirecek.

Bakan Yıldız, Pazar günü Cheltikov otelinde basın mensupları ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın katılacağı kahvaltılı toplantıda soruları cevaplayacak.

Bakan Yıldız toplantının ardından saat: 11.00’de tarifeli uçakla Ankara’ya dönecek.

Bakan Yıldız’ın Kars programına AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, SKM Başkanı Şahin Aydın, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sinar ve parti yönetimi de eşlik edecek.

3.20140322003347..gif

Önceki ve Sonraki Haberler