Bakanlar, Kars Valiliğini ziyaret etti

Bakanlar, Kars Valiliğini ziyaret etti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Kars Valiliğini ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karslılara 200 milyon liralık yatırım müjdesi verdi. 

Bir takım ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Ardahan’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kars Valiliğini ziyaret etti. Valilik Anı Defterini imzalayan Bakan Özlü, Bakanlığıyla ilgili Kars’a yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirtti.

Kars Valiliği ziyaretinde Vali Rahmi Doğan’dan brifing alan Bakan Arslan ve Özlü, burada gazetecilere açıklamalarda bulundular. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Özellikle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kendi alanıyla ilgili il olarak ihtiyaç duyduğumuz, planladığımız ve bundan sonra yapacağımız konuları masaya yatırmış olduk. Değerli bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye söze başlayarak sözlerine şöyle devam etti: 

“Tabi özellikle Ardahan’da da söylemiştim. İlinizin ve bölgenizin sahip olduğu bir takım değerleri gün yüzüne çıkarmazsanız sadece söylemde kalır. Biz Serhat illeri olarak birçok avantaj taşıdığımızı hep söylüyoruz. Bu avantajlarımızın alt yapı yatırımlarını yaparak sanayinin, endüstrinin önünü açacak yatırımları yaparak, ne kadar gün yüzüne çıkarırsak bu illerimiz ve bu bölgemiz konumundan bu kadar yararlanabilir. Bunu vatandaşımızın lehine yatırım olarak, istihdam olarak özellikle değerlendirebiliriz diye düşünüyoruz. Nitekim Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Kars’ta başlattığımız Lojistik Merkezi bu anlamda çok çok önemli ve inşallah Lojistik Merkezi bittiğinde Kars’ın özellikle sanayi anlamında, yatırım anlamında, lojistik ve sevkiyat anlamındaki konumu çok daha önemli hale gelecek. Çünkü birçok ülkenin sınırdaşı bir il konumundayız, işte bundan yararlanmak adına Bakanlık olarak biz birçok şeyi yapıyoruz. Ancak diğer bakanlıklarımızın yaptıklarıyla projeler birbirini bütünler ve tamamlarsa çok daha anlamlı hale gelir. Nitekim birçok bakanlığımızla bu anlamda işbirliği yapıyoruz” 

Daha sonra söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlığının 2018 yılı içerisinde Kars’a yaklaşık 200 milyon liralık yatımı olacağı müjdesini verdi. Bakan Özlü, “Yaklaşık 150 milyon liralık Kars’a yatırım olacak. Organize Sanayi Bölgesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, yine Sanayi Sitemizin taşınması, Avrupa Birliği Projeleri ile birlikte baktığımızda yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırımımız liralık yatırım olacak. Bunları yerine getireceğiz. Ben tekrar Kars’ta bulunmaktan son derece memnunum” diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan ile Bakan Faruk Özlü, Valilikten Harakani Türbesi’ne geçti. Harakani Türbesi’ni ziyaret eden bakanlar daha sonra havaalanına geçerek Kars’tan ayrıldı.

bakanlar,-kars-valiligini-ziyaret-etti-(1).jpgbakanlar,-kars-valiligini-ziyaret-etti-(2).jpgbakanlar,-kars-valiligini-ziyaret-etti-(3).jpgbakanlar,-kars-valiligini-ziyaret-etti-(4).jpg20180203aw297299_08.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler