Bakkallara Hijyen Eğitimi Kursu

Bakkallara Hijyen Eğitimi Kursu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevecinde fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki bakkallarda ekmek satışı yapan personele eğitim verilecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, şunları söyledi:
“4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” nin Ek-2’nin 10.maddesine göre, bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeleri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamakla yükümlüdürler.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu arasında 06.07.2012 tarihinde imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevecinde fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki (bakkallarda) ekmek satışı yapan personele “Genel Hijyen Eğitimi”nin verilecektir.
 
08.10.2012 Pazartesi günü başlayacak Genel Hijyen Eğitimi, 60 kişilik 10 grup halinde yapılacaktır. Her bir grubun eğitim süresi 1 gün olup 15.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara “Hijyen Eğitimi Belgesi” verilecektir.
 
Esnaflarımızın cezalı duruma düşmemeleri için eğitime katılarak Hijyen Eğitim Belgelerini almalarını rica ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler