Bakü katliamı resim sergisiyle TBMM'de anıldı

Bakü katliamı resim sergisiyle TBMM'de anıldı

Azerbaycan halkının tarihine kanlı ocak faciası olarak geçen 20 Ocak 1990 olaylarının 30. Yıldönümü, TBMM'de açılan resim sergisiyle anıldı.

Kars Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Türkiye - Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç, 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun Bakü ve diğer illerde kadın ve çocuk ayrımı yapmadan yaptığı katliamın yıldönümünde, şehitleri anmak amacıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte TBMM'de düzenlenen resim sergisinin açılışını yaptı.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, açılışta yaptığı konuşmada Azerbaycan halkının tarihine kanlı ocak faciası olarak geçen 20 Ocak 1990 olaylarının 30. Yıldönümünde, TBMM açılan resim sergisine Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a anma etkinliğine katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

baku-katliami-resim-sergisiyle-tbmmde-anildi-(1).jpgbaku-katliami-resim-sergisiyle-tbmmde-anildi-(2).jpgbaku-katliami-resim-sergisiyle-tbmmde-anildi-(3).jpgbaku-katliami-resim-sergisiyle-tbmmde-anildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler