Bakü'de World EXPO 2025 Adaylığı Tanıtım Etkinliği

Bakü'de World EXPO 2025 Adaylığı Tanıtım Etkinliği

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü'nün, Expo 2025'e ev sahipliği için aday olmasının ardından, akredite edilmiş diplomatlar için Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde bir sunum gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Yapılan açıklamada, 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen sunum töreninde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva, Haydar Aliyev Vakfı İcra Direktörü Anar Alakbarov, Uluslararası Sergiler Bürosu Azerbaycan delegasyonundan Elçin Amirbayov ve Expo 2015 Bakü Sekreterliği yöneticisi Paul Foster’in çeşitli konuşmalar gerçekleştirdiği belirtildi. Etkinlikte katılımcılar, Bakü'nün Expo 2025 adaylığı ve adaylık sürecinde gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirildi

EXPO-2025 de Azerbaycan’ın konusu

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, EXPO-2025 de Azerbaycan’ın temel amacının insan kapitalini inkişaf ettirerek daha güzel bir gelecek kurmak olduğu belirtildi.

EXPO-2025’in Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşmesiyle, her bir ferde, cemiyete ve aynı zamanda Azerbaycan’a genel anlamda müspet faydalar sağlayacağı da belirtilen açıklamada: “Yaratıcılığımız ve birlikteliğimiz, tecrübemiz, emelimiz ve arzularımız ile insan kapitali bizim öncelikli potansiyelimizdir. Bakü EXPO-2025, Azerbaycan halkının, insan entelektüelinden yaralanmasına ve elde olunan birikimlerin tatbikinin örenilmesine önemli sonuçlar yaratacaktır. Ayrıca takdim edilecek olan üç alt konu ise yetenek, sağlamlık ve başarı olup Birleşmiş Milletler teşkilatları tarafından uygulanan dayanıklı gelişim amaçlarıyla alakalıdır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler