Baran: Kars Bir Hazine, Kars Bir Servet, Kars Bir Antik Kent

Baran: Kars Bir Hazine, Kars Bir Servet, Kars Bir Antik Kent

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran, “Kars bir hazine, Kars bir servet, Kars bir antik kent.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta uzun yıllardır merakla beklenen Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü bu yıl öğrenci almaya başladı. Özel yetenek sınavı ile öğrencilerin belirlenmesi için gerekli tüm aşamalar yapıldı. 17 öğrencinin alınacağı fakülteye 58 öğrenci başvurdu. 

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına yeni atanan Prof. Dr. Vedat Baran, "Atandığım zaman öğrencilerimiz yoktu. Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’ın ve Sayın Rektörümüz Sami Özcan’ın destekleriyle bu sene öğrenci almaya çalışıyoruz. YÖK’ten 17 tane öğrenci oluru aldık. 2017-2018 yılında öğrencilerimiz eğitim-öğretime başlıyoruz, onunla ilgili özel yetenek sınavı yapıyoruz. Bu sınavın hem canlı modelde sınavı var önceki gün yapıldı, bugünde ingesel dediğimiz hayali sınav vardı onu yaptık. Öğrencilerimiz onun üzerinden çalışmalarını yaptılar, komisyonumuz tarafından değerlendirilip dereceye giren 17 öğrencimizin tespiti yapılacak. Tespiti yapılan öğrencilerimizle ilana çıktıktan sonra bu öğrencilerimizle eğitim-öğretim yılına başlayacağız.” dedi.

Kars’ın bir sanat merkezi olduğunun altını çizen Baran, “Kars bir hazine, Kars bir servet, Kars bir antik kent. Güzel Sanatlar da çok önemli bir alan. Güzel Sanatlar Kars’a bilim katkı anlamında destekte bulunacak. Resim alanında öğrencilerimizi değerlendireceğiz. Kars’ın geçmişinde olan bir sanat değeri var. bu sanat değeri belli bir süreden sonra körelir gibi oldu ama yöneticilerimizin katkısıyla, desteğiyle bunu canlandırmaya çalışıyoruz. Hem öğrenci anlamında 17 öğrenciyi kentimize alıyoruz hem de sanatsal anlamda bilimsel boyutlarıyla eğitime başlayacağız. Bu anlamda da Kars’a ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz.”  diye konuştu.

baran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(1).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(2).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(3).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(4).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(5).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(6).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(7).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(8).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(9).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(10).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(11).jpgbaran-kars-bir-hazine,-kars-bir-servet,-kars-bir-antik-kent-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler