Başarı Bir Kez Daha Ödüllendirildi!

Başarı Bir Kez Daha Ödüllendirildi!

KARS’IN ARPAÇAYA İLÇESİNDE YGS VE TEOG SINAVINDA BAŞARILI ÖĞRENCİLER İSTANBUL-ÇANAKKALE-BURSA-EDİRNE GEZİSİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Arpaçay Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Başarılarım SODES’le Ödülleniyor Projesi” kapsamında İstanbul-Edirne-Çanakkale-Bursa gezisi düzenlendi.

Geziye YGS ve TEOG da başarı göstermiş öğrenciler katıldı. Anadolu Lisesi, Koçköy Ortaokulu, Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu, Değirmen köprü Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Tomarlı Ortaokulu, Melik köy Ortaokulu, Gül yüzü Ortaokulu, Atçılar Ortaokulu, Doğruyol Ortaokulu ve 3 Kasım Yatılı Bölge Ortaokulundan sınavlarda başarılı olarak seçilen 30 öğrenci geziye gitmeye hak kazandı.

Yola çıkan öğrenciler gözetmen öğretmenleri eşliğinde Havayolu aracılığıyla İstanbul’a indiler. 2 gün Çanakkale, 2 gün İstanbul, 1 günde Bursa ve Edirne illerinde gezen ve konaklayan öğrenciler tarihi yerleri gezme şansını yakaladı.

Bursa’da Gemlik, Osmangazi-Orhangazi türbeleri, Ulu Camii, Eski saraylar, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Cumalıkızık gezi yerlerini gören öğrencilerimiz Çanakkale ilinde Truva Atı’nı, Gelibolu’yu, Kilitbahir’i, Mecidiye Tabyaları’nı, Seyit Onbaşı Anıtı’nı, Morto Koyu’nu, Seddülbahir’i, Yahya Çavuş Ertuğrul Köyü’nü, Kanlı Sırt’ı ve 57. Alay’ı gezen öğrenciler atalarımızın ülkemizi kurtarma uğruna verdikleri mücadeleye şahit oldular. Edirne ilinde Selimiye Camii’ni, 3 Şerefeli Cami’yi, Eski Cami’yi, Beyazıt Külliyesi’ni, Hasan Sezai Dergahı’nı ve Balkan Savaşları Müzesi’ni gezdiler. İstanbul’da 2 gün konaklayan öğrencilerimiz daha sonra Panorama Müze Gezisi yaptı, Topkapı Sarayı’nı, Ayasofya Müzesi’ni, Sultanahmet Camisi’ni, Yerebatan Sarnıcı’nı, Yeni Cami’yi, Mısır Çarşısı’nı, Galata Kulesi’ni, Dolmabahçe Sarayı’nı, Çırağan Sarayı’nı, Ortaköy Camisi’ni, Kız Kulesi’ni gezen öğrenciler, Arpaçay’a geri döndü.

basari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(1)-001.jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(2)-001.jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(3)-001.jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(4)-001.jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(5).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(6).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(7).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(8).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(9).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(10).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(11).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(12).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(13).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(14).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(15).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(16).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(17).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(18).jpgbasari-bir-kez-daha-odullendirildi!-(19).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler