Başarılı 100 girişimciye sertifikaları verildi

Başarılı 100 girişimciye sertifikaları verildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde SERKA ve KOSGEB Kars Hizmet Müdürlüğü iş birliğinde açılan Giriçimcilik Kursana katılan 100 Girişimciye Girişimcilik kursu sertifika törenle verildi.

Başarılı 100 girişimciye sertifikaları verildi

Kars’ın Kağızman ilçesinde SERKA ve KOSGEB Kars Hizmet Müdürlüğü iş birliğinde açılan Giriçimcilik Kursana katılan 100 Girişimciye  Girişimcilik kursu sertifika törenle verildi.

Kağızman Halk Eğitimi Salonunda yapılan törene Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Mustafa Işık, SERKA Uzmanı Evren Demir, Kağızman Halk Eğitimi Müdürü Harun Yüce, Odalar Birliği üyesi Zafer Alıcı ve çok sayıda kursiyer ile kursiyer ailesi katıldı.

Sertifika töreni öncesinde kursiyerlerin çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından duyduğu memnuniyeti konuşmasının başında aktaran Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, “KOSGEB 30 Bin Lira hibe verip, 70 Bin Lira krediyle girişimcilerimiz yeni iş hayatlarına katılacaklar. KOSGEB  özel teşebbüslere destek vererek halkın önünü açmasıdır. Halkı bilinçlendirip sermayenin tabana yayılmasını sağlamaktadır. Daha çok kadının iş hayatına atılıp daha çok iş yeri sahibi olmasını sağladı” dedi.

HEP BİRLİKTE DEĞİŞİME İMZA ATMAMIZ LAZIM

Son yıllarda girişimcilere kurslar ve maddi kaynaklar sağlanarak, SERKA ve KOSGEB’le hassasiyetle desteklendiğinin altını çizen Üçgül, “SERKA ve KOSGEB her ay rutin olarak kurullarda bu iş istihdamı görüşüyor. Birlik başkanlarımızı ve gerekli oda temsilcilerini tebrik ediyorum. ilçemizin düzgün çalışma koşularını ve kaliteli ürün üretmeyi hak ediyor. “Gelişim ve Değişim” sloganıyla çıktığımız bu yolda hep birlikte değişime imza atmamız lazım. Değişim süreci her zaman sancılıdır bu yüzden değişim gösteren bir topluma destek çıkılmalıdır. Tedbir almamız lazım işçimizi yani insanı çok seviyoruz ama hesap yapıp ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız ve çok çalışmalıyız” dedi.

Öte yandan KOSGEB Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB olarak yapılan çalışmalara değinerek SERKA Uzmanı Sayın Evren Demir ile girişimcilere destek verdiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül,KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Mustafa Işık, SERKA Uzmanı Evren Demir,Kağızman Halk Eğitimi Müdürü  Harun Yüce,tarafından Girişimcilik Sertifikaları takdim edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler