Başarının Formülü Kitaplarda Aranıyor

Başarının Formülü Kitaplarda Aranıyor

Kitapseverlerin buluşma noktası NT, kişisel gelişimine önem vererek iş ve eğitim hayatında başarılı olmayı önemseyen okurların en çok tercih ettiği kitapları açıkladı.

NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi: “ Gerek eğitim gerekse iş hayatımızda başarılı olmak istiyoruz. Başarılı bir yaşamın ipuçları için kişisel gelişim kitaplarına başvuruyoruz. Kişisel gelişimimize yatırım yaparak mesleki gelişimimize de katkı sağlamak; iş dünyası kitaplarının rehberliğinde ise başarılı bir kariyer yolculuğu hedefliyoruz. İşte bu yüzden hem kişisel gelişim kitaplarına hem de iş dünyası kitaplarına olan ilgi azalmıyor.”

Kişisel gelişim kitapları okumak başarı için yeterli değil

Kişisel gelişim kitaplarıyla ilgili Yılmaz Şimşek şunları ifade etti: “ Kişisel gelişim alanında en çok tercih edilen kitapların ilk sırasında başarılı bir hayata dair ipuçları içeren kitaplar geliyor. En çok tercih edilen diğer kişisel gelişim kitapları ise hızlı okuma becerisi, hafıza teknikleri ve etkili ve güzel konuşma üzerine yazılmış olanlar.

Konusu ve anlatımıyla farklılaşarak 2015 yılında okurların en çok ilgi gösterdiği kitap ise Elfabe oldu.  El ve yüz çizgileriyle kişilerin mesleki tercihleri ve iş hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlar gibi pek çok bilgiye ulaşılabileceğini anlatan Elfabe, kişisel gelişim kitapları arasında bu yılın en çok öne çıkanı.

Satış istatistiklerimize göre okurlar kişisel gelişim kitaplarını en çok Sonbahar ve Kış aylarında tercih etmekte. İlkbahar ve yaz aylarında dışarıda daha çok vakit geçirilirken sonbahar ve kış aylarında daha çok evde, işyerinde ve okulda geçirilen vakitler kişisel gelişim kitaplarına olan ilgideki artışın bir nedeni olarak görebiliriz.”

Şimşek, kişisel gelişim kitaplarıyla ilgili şu uyarıda da bulundu: “Çoğunlukla başarılı olmak motivasyonuyla okunan kişisel gelişim kitaplarını kişiyi başarıya götürecek kesin çözüm olarak görmek pek çok okurun düştüğü önemli bir yanılgı. Kişisel gelişim kitapları kişiyi başarılı yapmaz ancak başarıya giden yolda önemli ipuçları verebilir.”

Girişimcilik kitaplarına ilgi artıyor

NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek iş dünyası kitaplarıyla ilgiliyse şunları söyledi: “Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de sayıları artmakta olan başarılı girişimcilerle birlikte hem iş dünyasına yeni adım atanlar hem de iş dünyasında kendi girişimini gerçekleştirmek isteyenler girişimciliğe yönelik kitaplara oldukça fazla ilgi göstermekteler. Girişimcilerin en çok tercih ettiği konular arasında kendi işini kurma, inovasyon ve satış geliştirme hakkında yazılmış kitaplar yer alıyor.

İş dünyasında başarılarıyla milyonlarca kişiye örnek olmuş kişiler arasından son birkaç yıldır olduğu gibi 2015 yılında da Apple’ın kurucusu Steve Jobs ve Starbucks hakkında yazılmış olan kitaplara ilgi devam ediyor. Liderlik, Yönetim ve İkna üzerine yazılmış kitaplar da iş dünyası kategorisi altında her zaman en çok tercih edilen konular olarak dikkat çekiyor.”

Detaylı Bilgi ve İletişim için: NT Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Tel: 0212 410 50 00

NT Hakkında

NT, Türkiye'nin uluslararası tek kitap, kırtasiye ve teknoloji perakendecisidir. 1999 yılında Anadolu'da faaliyet gösteren Nil Mağazaları ve İstanbul'da faaliyet gösteren Tuna Mağazaları'nın birleşmesiyle sektörde NT adıyla hizmet vermeye başlamıştır. Kitap, kırtasiye ve teknoloji konseptiyle eğitimin ve kültürün destekçisi olarak faaliyetlerini yürüten NT, bünyesinde çalışan 1000’i aşkın personeli ile ekonomik anlamda da önemli bir istihdam gücünün temsilcisi konumundadır. Kitap kategorisinde 2014 yılında 20 milyondan fazla kitabı okuyucu ile buluşturan NT, 2010 yılında “Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz”  belgesi ile ‘Altın Marka’ ödülü sahibi olmuştur.  kurumsal.nt.com.tr

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler