Başbakan Yıldırım: 20 Milyar Yatırım Vaadi

Başbakan Yıldırım: 20 Milyar Yatırım Vaadi

81 ilde 955 milyon lira yatırımla hayata geçirilen 120 tesisin toplu açılışını yapan Başbakan Yıldırım, “Zayıf iktidarlar dönemi bitti. O kadar çok işimiz var ki açılış yapmaya zaman yok” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için başlatılan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 23 il için 20 milyar liralık yatırım vaadi geldiğini belirterek, 115 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne katılan Yıldırım, 81 ilde 955 milyon lira yatırımla yapılan 120 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. 300 çevre temizlik aracı ve 20 bin çöp konteynırının da dağıtımının yapıldığı törende konuşan Yıldırım, şunları kaydetti:

20 MİLYAR YATIRIM VAADİ: Doğu ve Güneydoğu'da çok genç ve dinamik bir nüfus var. Bu alçak terör örgütü, gençlerin gelecek umudunu kararttı. Şimdi o gençler, gerçeği gördü ve gelecek planları yapıyorlar. 23 ilimize özel uyguladığımız kalkınma projelerine bugüne kadar müracaatlarda 20 milyarlık yatırım vaadi geldi. Buralarda 115 bin doğrudan eleman çalışacak.

ZAYIF İKTİDARLAR BİTTİ: AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var; iş çok, açılış için zaman yok. Onun için yüzer yüzer, iki yüzer iki yüzer paket, demet yaparak açıyoruz. O zayıf iktidarlar döneminde 'Bir şey bulun da açalım, çeşme yok mu' diyerek valiyi, kaymakamı bihuzur ederlerdi ama Allah'a şükür şimdi zamanımız yok.

USTALIK ESERLERİ: Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çıraklık ve kalfalık döneminin ardından ustalık projelerimizi birer birer hayata geçiyoruz. 18 Mart'ta Çanakkale'de dünyanın en uzun köprüsünün temelini atıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler