Başbakan Yıldırım Açıkladı: Boğaziçi Köprüsü’nün Adı Değişiyor

Başbakan Yıldırım Açıkladı: Boğaziçi Köprüsü’nün Adı Değişiyor

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Jandarma ve Sahil Güvenlik İçişlerine bağlanacağını ve Boğaziçi Köprüsü’nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Yıldırım, "Bu toplantıda 15 Temmuz silahlı darbe girişimi konusunda tam bir anlayış birliği içinde olduğumuz ifade etmek isterim. Tarihi ve verimli bir toplantı oldu. Genel Başkanlarla yeni Anayasa konusunda anlayış birliği içindeyiz" dedi.

Olağanüstü hal ile ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, "Olağanüstü hali devlet millete değil kendisine ilan etti. Ülkede olağanüstü bir hal mevcut değildir. Milletimiz OHAL’i neden çıkardığımızı iyi biliyor. Darbecilerden hesap sormak için OHAL çıkardık. Hayat eskiden olduğu gibi devam etmektedir. Vatandaşlarımız demokrasi için nöbette. Jandarma ve Sahil Güvenlik İçişlerine bağlanacak. İstanbul ve Ankara’da şehitler anıtı kurulacak. Boğaziçi Köprüsü’nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verildi. Anayasa değişikliği ile ilgili takvim başladı" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler