Başbakanlık ve Bağlı Kurumların Bütçesi Görüşüldü

Başbakanlık ve Bağlı Kurumların Bütçesi Görüşüldü

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan milletvekillerine sunum yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçesi görüşüldü. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan milletvekillerine sunum yaptı. Kurtulmuş, 2015 yılında 47 bin 971 haberin devlet enformasyon sistemine konulduğunu belirterek, Türkiye’yi ilgilendiren dünyada yazılı görsel medyadaki haberlerin bulunduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Türkiye’nin uluslararası alanda iyi takip edilebilmesi için Türkiye algısını sürdürebilmesi sağlamak amacıyla devlet yetkililerinin açıklamaları ve değerlendirmeleri izlenmekte, 5 dilde tercüme edilerek uluslar arası kurum ve internet sitelerinin kullanımına açılmaktadır. Bu çerçevede, Türkiye’nin uluslararası medya kuruluşları tarafından takip edilmesine imkan verecek ev sahipliği yapmaktır. Hazırlanma bilgilendirme programları çerçevesinde, bireysel ve gruplar halinde medya mensupları davet edilmiş, medya mensuplarını Türkiye ile ilgili olarak birinci elden bilgilendirmesi temin edilmeye gayret edilmiştir. Sadece Ocak- Aralık 2015 döneminde 2 bin 187 uluslararası basın mensubu Türkiye’ye geldi, mesleki çalışma yapmak üzere 168 basın mensubu ülkemize davet edildi’’ dedi.

Lütfi Elvan da, Başbakanlık olarak 2023 Türkiye vizyonu ve güçlü Türkiye vizyonu ile hareket ettiklerini belirterek, "Bu vizyon çerçevesinde hazırlanan 2016 bütçemiz bir taraftan milletimize verdiğimiz vaatleri ve Eylem Planı’nda taahhüt ettiğimiz reformları gerçekleştirmeye imkan tanıyan, diğer taraftan mali disiplin ve bütçe dengesinin gözetildiği bir bütçe olarak hazırlanmıştır. 64. Hükümet olarak dünyanın ve ülkemizin değişen şartları, 2023 vizyonumuz çerçevesinde kritik alanlarda yapacağımız reformlar ile milletimizin bize verdiği emanete en iyi şekilde sahip çıkacağız. Bugünün Türkiyesinden çok geleceğin Türkiyesini inşa etmek için çalışacağız. Reformlarımız sonucu daha demokratik, özgür, rekabetçi ve insan odaklı bir anlayış içerisinde vatandaşın refahını yükselten, daha adil gelir dağılımına sahip bir Türkiye’ye ulaşma idealini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitimin önemli reform alanı olduğunu belirten Elvan, "Eğitim insani kalkınma hedefimizin temelini oluşturmaktadır. Hükümet olarak eğitimi uzun vadeli bakış açısıyla geleceğimize yatırım olarak kabul ediyor, insanımızın yaşam standardını yükselten, ülkemizin insan kaynağını çağdaş, dünya ile rekabet edebilir donamına kavuşturan ve hayat boyu süren bir süreç olarak görüyoruz’’ dedi.

Elvan, Başbakanlık 2016 yılında 1.3 milyar lira olarak teklif edildiğini belirterek, Milli İstihbarat Teşkilatı bütçesi 1.6 milyar TL olarak ön görüldüğünü ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler