Basına Polis Ambargosu!

Basına Polis Ambargosu!

Tören vaktini bahçede bekleyen gazetecileri polis bahçe dışına çıkardı, bahçe dışında bekleyen gazetecileri bu defa Başsavcı koruması içeri çağırdı.

Basına Polis Ambargosu!

GAZETECİLER POLİS TARAFINDAN ADLİYE BAHÇESİNE ALINMADI

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kars Adliyesi’nde düzenlenen tören düzenlendi. Gazeteciler, polis tarafından adliye bahçesine alınmadı.

İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Kars Adliyesi’nde düzenlenen tören düzenlendi. Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri, töreni takip etmek için Kars-Ardahan Bölge Barosu’nun daveti üzerine Adliye’ye gitti. Tören vaktini bahçede bekleyen gazetecileri polis bahçe dışına çıkardı. Kısa süre sonra tören için Savcı, Hakim ve Avukatlar ve adliye çalışanları binadan dışarı çıktı ve tören hazırlığı başladı. Bahçe dışında bekleyen gazetecileri bu defa Başsavcı koruması içeri çağırdı. Gazeteciler de polis tarafından dışarı çıkarıldıklarını söyleyerek yaşananlara tepkili olduklarını belirterek içeri girmedi. Tören gazeteciler olmadan yapılırken, gazetecilerde töreni bahçe duvarı arkasından takip etti.

“GAZETECİLERE YAPILANLAR BİZİ ÜZDÜ”

Öte yandan gazetecilere adliyede görevli polisin yaptığının kendisini üzdüğünü ifade eden Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer, yaşananlardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Yücel Sezer, “Şehit savcımızı rahmetle anıyorum. Yeri cennet mekan olsun. Bütün Türkiye bu konuyla üzüldü. Bizi baro mensupları davet ettiler. Dediler ki ‘Biz Kars Adliyesi’nde anma töreni yapacağız. Buyurun gelin.’ Sizde çıktınız 5-6 kişi beraber gittiniz. O arada da bir polis memuru tabi sizin içeri giremeyeceğinizi, sizin de davetli olduğunuzu söylediğiniz halde 'hayır' dedi. Böyle bir mevzu geçince adam sizi bırakın adliyenin içine almayı, adliyenin bahçesinin dışına gönderdi ve 'orada kalacaksınız' dedi. Tabi bu üzücü bir olay. O polis memuru arkadaşımız her şeyden önce gazetecilerin 4’ncü kuvveti temsil ettiğini idrak etmesi lazım. Ama ben şunu söyleyeyim. Her meslekte olduğu gibi polis teşkilatındaki bir mensupta her hareketinde, her davranışında polis teşkilatını orada yükselttiğini veya şaibe altına soktuğunu her zaman muhakkak bütün polisler düşünmelidir. Aynı şeyi bizim meslektaşlarımızda, gazetecilerde düşünmelidir” dedi.

“BASIN MENSUPLARIMIZA YAPILAN BU OLAY, BU DAVRANIŞ HOŞ BİR ŞEY DEĞİL”

Adliye’de görevli polis ile gazeteciler arasında yaşanan olayı İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’a aktardığını belirten KKDGC Başkanı Yücel Sezer, Emniyet Müdürü Karaduman’ın çok üzüldüğünü kaydetti.

Yücel Sezer, “Şimdi gelelim asıl konuya yani oradaki o nahoş olayı ben duyunca çok üzüldüm. Sayın Emniyet Müdürümüzü aradım. Emniyet müdürümüzde bana aynen şunu söyledi. ‘Yücel bey, gerçekten basın mensuplarımıza yapılan bu olay, bu davranış hoş bir şey değil. Ben de çok üzüldüm’ dedi. Ve amirime gerekli yetkilileri gönderdim. Tedbir aldım. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

Yıllardan beri Kars basını, gazeteci arkadaşlarımızla emniyet teşkilatı bir aile gibi saygılı sevgili bir birlerine münasebetlerini devam ettirmişler ve bir nahoş olayla da karşı karşıya kalmamışlardır diyen Sezer, şunları söyledi:

“Gazeteci arkadaşlar görev yapıyorlar. Nedir 4’ncü kuvvet deniliyor. Demek ki halkın hizmetinde gecesini, gündüzüne katıyor. Başka mesleklerde bakıyorsunuz saat 17.00 olunca kapanıyor. Gidip evinde rahat ediyor. Ama gazeteci gece-gündüz, eziyetin içinde, sıkıntının içinde halkımıza bilgi, birikimini aktardığı için, haber verdiği için aynı zamanda o gecenin 01.00’nde, 02.00’sinde de mutludur. Polis memuru arkadaşımız belki de bilmeden o andaki ortamdan dolayı böyle bir şey yapmıştır. İnşallah bundan sonra da olmaz. Şehidimizi rahmetle anıyorum.”

Öte yandan 02 Nisan 2015 tarihinde Kars Adliye Sarayı’nda görülecek Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Sarıkamış Eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in duruşmasında gazeteciler, aynı sıkıntıları tekrar yaşayacaklarının endişesini yaşamaya başladı. iha

basina-polis-ambargosu!-(1).jpg

basina-polis-ambargosu!-(2).jpg

basina-polis-ambargosu!-(3).jpg

basina-polis-ambargosu!-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler