Başkan Adıgüzel: "Memurların mağduriyetleri bir an önce giderilmeli”

Başkan Adıgüzel: "Memurların mağduriyetleri bir an önce giderilmeli”

Büro Memur-Sen Kars Ardahan 60. Şube Başkanlığı tarafından maaş promosyonları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Volkan KARABAĞ

Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel tarafından yapılan açıklamada, “Memurlarımızın maaş promosyonunda yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” denildi.

Başkan Adıgüzel’in yaptığı açıklama şöyle: “Genel Merkezimiz de vermiş olduğu mücadelede bankaların yaptığı mevcut promosyon sözleşmelerinin iptal edilerek veya güncelleme yapılarak değişen enflasyon şartlarına göre uyum sağlanacak şekilde yenilenmesi gerektiğini  bildirmişti. Kars Ardahan  Büro memur sen başkanlığı olarak kamu çalışanlarını promosyon mağduriyetinin 2022 tarihinde bariz şekilde arttığı görülmektedir.

Yeni sözleşmelerde promosyonlar 20 bin lira ile 30 bin lirayı aşarken önceki yapılan promosyon ödemelerinin 4 bin lira ile 6 bin lira arasında kaldığı;

Bu durumda kaybeden çalışanlar olup bankaların karlılığı hızla artarken emek veren tüm memurlarımızın promosyonlarının pula döndüğü görülmektedir. Tüm personellerimizin maaş promosyonlarının artan enflasyon nedeniyle yeniden güncellenmesi veya iptal edilerek yeniden ihaleye yapılması gerekmektedir. Promosyon sözleşmelerinin 3 yıl gibi uzun süreyle imzalanması ve enflasyona göre ayarlanmaması nedeniyle çalışanlar mağduriyet yaşıyor. Promosyonla ilgili yetkili sendikalarla yeniden masaya oturulmalı ve kamu çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir. Promosyon sözleşmelerinin bütün kurum ve kuruluşlarda yenilenmesi ve mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.”

baskan-adiguzel-memurlarin-magduriyetleri-bir-an-once-giderilmeli”.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler