Başkan Alibeyoğlu, “Esnafa ve turizmciye 2’inci dalga desteği verilmeli!”

Başkan Alibeyoğlu, “Esnafa ve turizmciye 2’inci dalga desteği verilmeli!”

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, koronavirüs 2. dalgadan dolayı gelen yeni kısıtlamalar ve önlemler sonrası esnafa ve turizmciye gereken desteğin verilmesi çağrısında bulundu.

Volkan KARABAĞ

Başkan Alibeyoğlu açıklamasında, pandemi yayılımının hızla artmasıyla, sürecin başından beri ekonomik sorunlar ile mücadele eden işletmelere ve esnafa yeni tedbirler kapsamında alınan yasaklar sonrası yeterli destek sağlanmaz ise daha da büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabileceklerine dikkat çekti.

Öte yandan Kars’ın önemli sektörlerinden olan ve son yıllarda şehrin iç piyasasına büyük destek sağlayan turizm sektörü bu süreçte büyük oranda olumsuz etkilenmiş durumda olduğunu hatırlatan Alibeyoğlu, eğer turizmcilere zorlu kış döneminde gereken destek verilmezse telafisi güç ekonomik hasarların meydana geleceğinin de altını çizdi.

KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu,  yaptığı açıklamada, işletmelerin, esnafın, turizmcinin bulunduğumuz bu zor dönemi azda olsa rahat geçirebilmeleri için gerekli olan belli başlı destekleri ise şu şekilde sıralayarak.

“1. Elektrik ve doğalgaz gibi giderlerin ödemelerinin ertelenmesi veya KDV den muaf tutulması.

2.Kira desteğinin sağlanması ve kamu taşınmaz kiralarında indirme gidilmesi.

3.Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayanların önünün açılarak kriter aranmaksızın her çalışanın faydalandırılması.

4.KGF garantili kredilerinin ileri tarihe 6 aydan az olmayacak şekilde ertelenmesi.

5. Banka kredilerinin uygun vadeye düşük faizlerle ertelenmesi.

6. İşletmelerin 6 aylık giderlerine karşılık gelecek tutarın uygun kredi desteği ile desteklenmesi.

7.Kamu alacaklarının vergi sgk gibi en az 6 ay süre ile ertelenmesi. Olduğunu da belirterek, bu taleplerimiz az da olsa işletmelere esnafa nefes olacak, salgından daha az etkilenmesine sebep olacaktır.”dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler