Başkan Alibeyoğlu'nun 24 Kasım mesajı

Başkan Alibeyoğlu'nun 24 Kasım mesajı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, 24 Kasım Öğretmen Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Alibeyoğlu mesajında şunları söyledi: 

“Gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmada en büyük güvence olan, gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir.

Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte sağlık çalışanlarımız gibi öğretmenlerimizde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Kovid19 salgını sürecinde öğretmenlerimiz, çocuklarımızın eğitiminin sekteye uğramaması için büyük azim ve gayret içerisindedir. Öğretmenlerimiz, büyük bir özveri ve fedakarlıkla yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitimin yapıldığı bu dönemde çocuklarımıza, gençlerimize çevirimiçi olarak dersler vermekte, eğitim-öğretimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri, derslerinden geri kalmamaları için üstün gayret sergilemektedirler. Veliler ve yurttaşlar olarak bizlere düşen görev ise, çocuklarımızın, gençlerimizin eskisi gibi okullarında, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşabilecekleri günler için salgınla mücadelede alınan tedbirlere harfiyen uymak, maske, mesafe ve hijyen kurallarını sabırla ve dikkatle devam ettirmektir.

Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler