Başkan Aras'tan, Başkan Çalkın'a Cevap!

Başkan Aras'tan, Başkan Çalkın'a Cevap!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın önceki gün gazetecilere yapmış olduğu açıklamaya cevap vererek, Serhat TV'de söz konusu referandumu tartışmaya davet etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

16 Nisan’da yapılacak olan referandumda, Karslıların Kars için ‘Evet’ demesi gerektiğini söyleyen Çalkın’ı eleştiren Aras, diğer partiler gibi referandum çalışmalarına her alanda başlattıklarını söyledi.

CHP Kars İl Başkalığında basın toplantısı düzenleyen Aras, 3 gün boyunca Kars’ta yaptıkları çalışmalarda, vatandaşlara neden ‘Hayır’ dediklerini anlatan broşürler dağıttıklarını söyleyerek ciddi bir şekilde ‘Hayır’ havası olduğunu belirtti. Bu durumun 16 Nisan’a kadar artarak devam edeceğini ve Kars’ta ‘Hayır’a dair ciddi oranda toplumsal bir muhalefet oluştuğunu da söyleyen Mustafa Aras, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın gazetecilere yaptığı açıklamaya oldukça şaşırdığını ifade etti. Basında ‘Biz neden ‘Evet’ diyoruz” gibi suçlamalarla ‘Evet’i anlatamamanın aczi içerisinde bir söylemin doğru olmadığını da açıklamasında belirten CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ı yerel basının karşısında Serhat TV’de saatlerce söz konusu referandumu tartışmaya davet etti. Aras ayrıca AK Parti’nin gibi tüm seçimlerde olduğu gibi referandum sürecinde devletin tüm imkanları kullanmaya devam ettiğini de iddia etti.  

SEVGİLİ BAŞKAN, REFERANDUM SÜRECİNİ İYİ TAKİP ETMİYOR

Başkan Çalkın’ın referandum sürecini iyi takip etmediğini de gazetecilere yaptığı açıklamada ileri süren Mustafa Aras: “İktidar Partisinin sevgili Başkanı Adem Çalkın’a diyorum ki, gel TV her şeyi konuşalım. Siz neden ‘Evet’ dediğinizi bilmiyorsunuz. Başkan Çalkın ‘Hayır’ diyenlerin Hayır’ının kafalarında uydurdukları bir sistemdir, rejim değişikliğidir’ diyor. Bizde rejim değişikliği yok. Sevgili başkan rejim değişiyor. Bunun başka izahı yok. Ülkedeki gündemi takip etmeyen bir vatandaş bile böyle diyor. Parlamenter sistemdeki tüm yetkileri tek bir kişiye vereceğiz. Bunun adı rejim değişikliğidir. Sevgili Başkan ‘Yasama, Yürütme ve Yargı bağımsız olur. Yasama Yürütme iç içedir.’ diyor. Böyle tuhaf bir şey olur mu? Elbette ki bağımsız olmalıdır ve biz bunun için ‘Hayır’ diyoruz. Yasama milli iradedir, halkın iradesidir. Yasama meclistir. Halk gider oyunu verir, yasama şekillenir. Yasama içerisindeki milli iradenin sonucunda Yürütme yani kabine çıkar. O kabine başbakan ile beraber ortaya çıkar. Ama sizler tüm bu yetkileri tek bir kişiye vereceksiniz. Arkadaşımız ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sinerji ve güç biriliğidir’ diyor. Siz 15 yıldır iktidardasınız. Siz bu ülkede neyi yapamadınız. Madem her şeyi yaptınız. Gelin Kars’a bakalım. Siz yaptınız da CHP muhalefet neyi engelledi. Yargıyı, kurum müdürlerini ve tüm bürokratları siz atıyorsunuz. İstediğinizi yapıyorsunuz.  ‘bir gemide iki kaptan olmaz’ diyorsun. İnsanların akıllarıyla alay ediyorsunuz. Zaten bu geminin tek kaptanı var. Siz yüzde 49 oy alarak Başbakan olan bir insana ‘Gel kardeşim sen yaramazsın, sen git, sen gel’ diyen, bu geminin tek kaptanı değimlidir? Bunu açıkça söyleyin. Bu halk bunu biliyor zaten. ‘15 yılda Ak Parti çok işler yaptı’ diyorsunuz. Türkiye’de en çok çeki dönen işadamlarının olduğu 3 ilden birisi de Kars’tır. Kars size 2’şer, 2’şer milletvekilleri verdi. Siz zaten Kars’ta da iktidardınız. Siz 16 Nisan’dan sonra mı her şeyi yapar hale geleceksiniz. Sizin dediğiniz gibi ‘Hayır’ diyecek vatandaşlar kandırılmış değildir. Ülkede rejim değişikliği yok diyorsunuz ama rejim değişiyor. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi diyorsunuz. Yasama, Yürütme ve Yargı yok. Başbakan yok. Bakanlar dışarıdan atanıyor. Sizin basına söylediklerinizi inandırıcı bulmadım” dedi.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler