Başkan Aydın, asılsız dedikodulara cevap verdi!

Başkan Aydın, asılsız dedikodulara cevap verdi!

Kars’ta son günlerde Kars 36 Spor Kulübüne yapılan bağışlarla ilgili asılsız dedikoduları Başkan Aydın yalanladı. Aydın kulübe şuana kadar 368 bin lira bağış yapıldığını ancak 685 bin lira masraf olduğunu ve kulübün bir borcunun olmadığını da söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars 36 Spor Kulüp Başkanı Erkan Aydın, basın toplantısı yaparak kulübe yapılan bağış miktarını açıkladı. Kamuoyunda son günlerde ‘kulübe yüksek miktarlarla bağış yapıldığı’ dedikodusunun kendisini son derece üzdüğünü ifade eden Aydın, bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Kars 36 Spor’un son iki haftayı da 1 puanla kapatmasını değerlendiren Aydın, iyi oynadıklarını ancak şansızlık sonucu ilk maçı kaybettiklerini, ikinci maçı ise berabere bitirdiklerini, takımından memnun olduğunu ve önlerindeki maçlara bakacaklarını da söyledi.

9 Nisan’dan bu yana 7 aydır görevde olduklarını ifade eden Aydın yaptığı açıklamada, “Hepimizin malumu olduğu üzere 9 Nisan 2021 tarihi itibari ile Başkanlığını aldığımız kulübümüze, geçen 7 ay boyunca katkıda bulunan herkese teşekkürü borç biliriz. Geçen bu süre zarfında yönetim olarak Kars 36 Spor’umuzun halkın takımı olduğu bilinciyle, tamamen kapalı ve hiçbir sporcunun olmadığı şekilde aldığımız kulübümüzü, BAL liginde mücadele edecek biçimde hazır hale getirdik.  Bu süreç bizim için oldukça zorlu geçmiştir. Çünkü kulübü kapalı aldığımız halde, 17 Nisan’da başlayacağı bildirilen BAL ligine takımı hazır hale getirmemiz gerekmiştir. Yönetim olarak 24 futbolcu ile anlaşarak 35 futbolcu ve teknik heyet ile takımımız 17 Nisan’a hazır hale getirilmiştir. Daha sonra pandemi dolayısıyla BAL ligi ertelenmiştir. Bu süreçte 2 ay boyunca takımımız tesislerimizde idmanlarını sürdürmüş ve masrafları tarafımızca karşılanmıştır. Sürecin sonunda BAL liginin pandemi dolayısıyla sıkıştırılmış lig usulü ile devam edeceği açıklanmıştır. Diğer kulüplerin sıkıştırılmış BAL ligine takım olarak sezon başından beri hazırlandıkları için, daha hazır oldukları gözlemlenmiştir. Bütçeler ve pandemi koşulları göz önüne alınınca KARS36 Spor yönetimi olarak oy birliği ile sıkıştırılmış BAL liginde değil de, uzun soluklu BAL ligin de taraftar desteğini arkamıza alarak mücadele etme kararı alınmıştır. Temmuz ayı sonlarında Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edeceğimiz düşünülerek yeni teknik heyet ve futbolcu transferlerine başlanmıştır. Bu süreçte teknik heyet ve futbolculardan oluşan 28 kişilik kadromuz oluşturulmuştur. 2 ay boyunca Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek duruma gelmiştir. Yalnız ne yazık ki TFF’nin yaptığı duyuruda BAL ligi takımlarının Ziraat Türkiye Kupası’na katılamayacağı ve BAL liginin 31 Ekim’de başlayacağı açıklanmıştır. Bu süre zarfında takımımızı dağıtmayıp tesislerimizde çalışmalarımız soluksuz devam etmiştir, hazırlık maçları ve 14 günlük Trabzon kampı da buna dahildir.” dedi.

Süreci her zaman şeffaf ve hesap verilebilir şekilde sürdüreceklerini de anımsatan Aydın, “Bu açıklamaları detayları ile yapma nedenimiz, kamuoyunda oluşan yüksek meblağlı bağış algısını düzeltmektir. Kars 36 Spor Kulübünün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan bağış paylaşımları, kamuoyunda meblağ belirtilmediği için bağışlar yüksek algılanmış ve kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir. Kars 36 Spor Yönetimi olarak, süreci her zaman şeffaf ve hesap verilebilir şekilde sürdüreceğimizi, Kars halkına ve tüm sporseverlere bildirmek isteriz.” ifadesini kullandı.

Aydın Kars 36 Spor Kulübüne 10 Nisan’dan bugüne kadar yapılan bağışları da şöyle açıkladı: 

AD SOYAD

UNVAN

YAPILAN BAĞIŞ

AHMET ARSLAN

65.DönemUlaştırma ve Haberleşme Bakanı, Kars Milletvekili

₺150.000,00

YUNUS KILIÇ

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon  Başkanı, Kars Milletvekili

REDOKS SPONSORLUK

İş Adamı

₺150.000,00

ADEM ÇALKIN

Ak Parti Kars İl Başkanı

₺10.000,00

ERTUĞRUL ALİBEYOĞLU

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

₺7.000,00

KARSLI MÜTEAHİTLER

İş Adamları

₺20.000,00

ALİ ŞAYİR

İş Adamı

₺5.000,00

SİBEL POLAT

Akademisyen

₺1.000,00

ERCAN GÖRKEN

İş Adamı

₺10.000,00

ŞAHİN GÜNGÖR

Kamu Personeli

₺1.000,00

HALİS GÖRKEN

İş Adamı

₺1.500,00

HARBİLER İSTANBUL

Taraftar Grubu

₺7.500,00

DİĞER VE FORMA SATIŞI

Diğer

₺5.000,00

TOPLAM

₺368.000,00

Önceki ve Sonraki Haberler