Başkan Bilgen basınla bir araya geldi

Başkan Bilgen basınla bir araya geldi

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ

Başkan Bilgen, Eylül ayı meclis toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Başkan Bilgen revizyon imar planının meclisten geçtiğini, askıya çıkma gibi teknik süreçlerin kaldığını ifade ederek, “Şehrin imarla ilgili bütün sorunlarını tek başına bitirecek bir pozisyonda değiliz. Çünkü şehirde ciddi bir sit alanı var.” dedi.

Şehrin önemli ihtiyaçlarından birisi olan yol ve kaldırım yapımı için üç koldan çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Bilgen, “Bazı caddelerimizde kilit parke taş, bazı caddelerimizde de asfalt çalışmalarımız sürüyor. Aciliyet eksenine ve ihtiyaç durumuna göre planlamamızı yaptık ve çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

Başkan Bilgen, 15 Eylül’e kadar su borcu 10 binin üzerinde olan abonelerin borçlarını ödemediği taktirde icradan tebligat göndereceklerini duyurarak, “Neredeyse 1 milyona yakın su borcu alacağımız var. Yıllardır su borcunu ödemeyen abonelerimiz var. Belediyenin gelirleri kısıtlı zaten, hizmet etmek için alacaklarımızın tahsilatını da yapmamız lazım.” ifadesini kullandı.

Geçmiş dönemlerde belediyeden alınan bazı arsaların bile henüz ödemelerini yapmayan işletmeler ile ilgili de gerekli işlemleri başlatacaklarını söyleyen Başkan Bilgen, “20 yıl önce arsa satın almış vatandaşımız ama hala parasını ödememiş. Siz ticari bir iş yapmışsınız ve satın almışsınız, 20 yıldır o arsanın değeri kim bilir ne kadar artmış ve siz o borcu ödemiyorsunuz. Vatandaşlarımızdan ricamız borçlarını ödemeleridir, ödemedikleri taktirde icra yoluna başvuracağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Bilgen, 5 mahallede çocuk parkı yapımının devam ettiği, parkları ellerindeki malzemeyle yaptıklarını, çok işlevli olmadığını ancak çocukları memnun etmeye yeteceğini, ilerleyen günlerde diğer mahallelere ve yapımı devam eden parkların iyileştirilmelerini de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaldırım işgallerine de değinen Başkan Bilgen, bu süreçte cezai işlem ve uyarılar yaptığını ancak, istedikleri sonuca ulaşamadıklarını, şehrin talebini gözetmek adına ilerleyen günlerde daha fazla mesai harcayarak bu soruna kesin çözüm bulma sürecine gireceklerini, esnafı da mağdur etmemek adına kendilerine yardımcı olmalarını söyledi.

Şuana kadar tespit ettikleri 27 binanın ruhsatında sorun olduğunu da belirten Başkan Bilgen, “Hangi partiden olursa olsun binayı belirtilen standartlarda yapmayanlara ruhsat vermeyeceğiz. Biz deprem bölgesindeyiz, neredeyse Kağızman ve Sarıkamış’ta ayda 1 deprem oluyor. Binanın kolonunu veya elektrik panosunu su deposunun yanına koyarak vatandaşın sağlıyla oynayan hiçbir müteahhidin yaptığı binaya ruhsat vermeyeceğiz. Halkın sağlığı bizim için daha önemli.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler