Başkan Çalkın: Kars Radyosu'nun Yeniden Kurulmasını Ankara'da Dile Getireceğim

Başkan Çalkın: Kars Radyosu'nun Yeniden Kurulmasını Ankara'da Dile Getireceğim

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, TRT Kars Radyosu’nun tekrar kurulmasını desteklediğini söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, TRT Kars Radyosunun yeninden açılmasının Kars’a çok yararlı olacağını ve kalkınmasına ivme kazandıracağını belirterek, “Kars’tan kaldırılan radyonun yeninden açılmasını destekliyorum. Bu konuyu Ankara’da ki toplantılarda dile getireceğim” dedi.

Kısa adı KOTODER olan Kars Türküleri Oyunları ve Ozanları Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Salih Şahin, geçtiğimiz gün AK Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in ziyareti sırasında, Kars’ın kültürel, sosyal, ticari ve turizm açısından günden güne dibe vurduğunu hatırlatarak kaldırılan TRT eski Kars Radyosunun yeniden kurulmasını istemişti.

Bu konuda Karslı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da ilgilenip destek vermesini isteyen Gazeteci Müzisyen Salih Şahin, Radyonun aktif olduğu zamanlarda Kars’a önemli hizmet ve yatırımların geldiğini, kapatıldıktan sonra ise yapılan bu yatırımların birçoğunun kaldırıldığını hatırlatmıştı. Şahin, Kars’tan ticari olduğu gibi beyin ve kültür göçünün yaşandığını, bu durumum tersine çevrilmesini sağlamak için radyonun kurulmasının şart olduğunu belirtmişti.

Kars’ın kültürel alandaki erozyonunun önüne geçilmesi ve kalkınması için radyonun kurulmasının yararlı olacağına inandığını ve desteklediğini belirten Kars Milletvekili Beyribey de bu konuyu Ankara’da başta Ahmet Arslan olmak üzere ilgililere ileteceğini söylemişti. Öte yandan “Kars Radyosu’nu Geri İstiyoruz” başlıklı yayınlanan haber, Kars’ta bazı STK örgütleri ve halk arasında memnuniyet yarattı.

“AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ADEM ÇALKIN, KONUYU ANKARA’YA TAŞIYACAĞIM”

Sözü edilen haber üzerine KOTODER Başkanı Gazeteci Yazar Salih Şahin ile görüşen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da “Bu haber ve isteyiniz beni duygulandırdı. Sayın Milletvekilimiz Selahattin Beyribey gibi ben de Kars adına sizin bu önerinizi destekliyorum. Radyonun açılması Kars’ın sosyal, kültür, tarım, hayvancılık, sağlık, yatırım ve ticari potansiyelini arttıracağına inanıyorum. Ayrıca kaybolan kültürümüzü geri getireceğine emin olduğum radyonun yeninde kurulması için durumu Ankara’da sayın bakanımıza ve yetkililere ileteceğim gibi yakında Ankara’da yapılacak olan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmağı toplantıda dile getirmeye çalışacağım” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler