Başkan Durmuş, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Başkan Durmuş, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, kurbanlık fiyatlarının açıklayarak, bir ineğin fiyatının yaklaşık 4 bin liradan başladığını söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yetiştiricilerle bir araya gelen Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, yetiştiricinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kars’ın Türkiye’nin her tarafına hayvan sevkiyatının başladığını anımsatan Başkan Durmuş, “Kurbanlıklarımız da yeterli sayıda, hiçbir sıkıntımız yoktur. Bizim bir tek devletimizden istediğimiz, yeme destek verilmesidir. Yem fiyatları çok pahalı, yemin torbası 100 lira. Buna acilen bir önlem almaları lazım. Yoksa üreticinin durumu iyi değil. Şu anda kulaklık var samanın fiyatı ise 600-700 lira, hükümetimizin bu konuya el atması lazım.” dedi.

Fiyatların bu sene geçen yıla göre çok ucuz olduğunu söyleyen Başkan Durmuş, “Şu anda bir ineğin tanesi 4 bin ile 5 liradan başlıyor. Erkek kurbanlık fiyatları da ucuz. Et Balık Kurumu 2 lira zam verildi, 32 lira yaptığı yerli malı, 31 lira da ithal eti yaptı. Ama şu anda kesmiyor, yani kesse besicinin önü açılır piyasaya para girer ama şu anda kesim yok. Diğer firmalarda şu anda 26 veya 25 liraya hayvan kesiyor. Bu 25-26 liraya kesen adam ayakta duramaz yani. Ayrıca devletimiz faizleri 4 puan indi, bu 4 puan yeterli değil. Acil 5 puan daha indirme lazım, yemede acilen destek vermesi lazım ki üretici ayaklar kalsın. Üretim olmayan bir ülkede hiçbir zaman kalkınma olmaz. İthal çözüm değil, ama ithal getirilecek ise dişi dana getirsinler köylüye dağıtsınlar. Et de getirmesinler erkek dana da getirmesinler. Bizim kendi hayvanımız her tarafa yeter. Şu anda ihracatı yapabileceğimiz kadar hayvanımız var.” ifadesini kullandı.

baskan-durmus,-kurbanlik-fiyatlarini-acikladi-(3).jpgbaskan-durmus,-kurbanlik-fiyatlarini-acikladi-(4).jpgbaskan-durmus,-kurbanlik-fiyatlarini-acikladi-(2).jpgbaskan-durmus,-kurbanlik-fiyatlarini-acikladi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler