Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu uyardı: “Belgesi olmayan ikinci el araç alım satımı yapamayacak”

Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu uyardı: “Belgesi olmayan ikinci el araç alım satımı yapamayacak”

Kars Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM işbirliğiyle ikinci el araç alım satım işlemlerine standart getiriyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ikinci el araç alım satımı yapanlar için bazı düzenlemeler getirildi.

Yönetmelik ile birlikte mevcut firmalar ve bundan sonra kurulacak yeni firmaların İl Ticaret Müdürlükleri’nden yetki belgesi alması gerekiyor. Yetki belgesi almak için ise, firma ortaklarından en az birinin ve satış personelinin “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alması gerekiyor.

BELGESİ OLMAYAN, İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI ALIM VE SATIMI YAPAMAYACAK

Bu kapsamda 13 Ağustos 2019 itibariyle mesleki yeterlilik belgesi almayan kişiler ikinci el araç alım satımı yapamayacak.

İkinci el motorlu kara taşıtlarında mesleki yeterlilik belgesi hizmeti TOBB MEYBEM tarafından 81 il ve 160 ilçede Oda ve Borsalar aracılığıyla verilebilmektedir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, “Belge almak için başvurular bizzat Odamıza yapılacak olup, İkinci el Motorlu Taşıt alım ve satımı yapan kişi ve firmalarımızın mağduriyet yaşamamaları için Odamıza başvuru yaparak belge almaları hususuna hassasiyet göstermelerini önermekteyiz.” dedi.

Nasıl başvuru yapılacak?

Başvurular, Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılacak, sınav ve belgelendirme hizmeti ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş tarafından verilecek.

En az 8 kişinin başvurması halinde, sınavlar Kars’ta Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde gerçekleştirilebilecek.

İkinci el araç alım satım yapan firma sahipleri ve satış müdürleri için “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” ve satış personeli için “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4” mesleki yeterlilik ve belgelendirme hizmeti tüm Türkiye’de TOBB MEYBEM tarafından Kars Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla verilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler