Başkan Geylan’dan "Yüz yüze eğitim 8 Mart’ta başlasın" önerisi

Başkan Geylan’dan "Yüz yüze eğitim 8 Mart’ta başlasın" önerisi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Hafta bütünlüğü ve haftalık ders programı göz önüne alınarak yeni kararların 8 Mart Pazartesi başlatılması...

Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Hafta bütünlüğü ve haftalık ders programı göz önüne alınarak yeni kararların 8 Mart Pazartesi başlatılması uygun olacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kabine Toplantısının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha önce 1 Mart'ta ilkokul, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı planlamasına göre ders programları ve sınıf mevcutları hazırlandığını ifade eden Başkan Geylan, ancak ara sınıflar için böyle bir hazırlığın söz konusu olmadığını söyledi. Geylan şunları kaydetti:

"Hafta bütünlüğü ve haftalık ders programı göz önüne alınarak yeni kararların 8 Mart Pazartesi başlatılması uygun olacaktır. Çünkü daha önce 1 Mart'ta ilkokul, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı planlamasına göre ders programları ve sınıf mevcutları hazırlanmıştı. Ancak ara sınıflarımız için böyle bir hazırlık söz konusu değildi. Merak ediyorum; okul yöneticilerimiz bu gece sabaha kadar uyumadan çalışsalar dahi haftalık ders programının ve sınıf mevcutlarının seyreltilerek grupların hazırlanması mümkün değil. Hadi insanüstü bir performansla bunu başardılar diyelim; yeni durumun, öğrencilere duyurulması ve servislerin ayarlanmasını hangi arada gerçekleştirecekler? Lütfen rahat olalım; önceden hazırlığı tamamlanmış ilkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızın dışındaki ara sınıfların 8 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime başlaması bir eksiklik olarak değerlendirilmeyecektir."

Salgının yayılımına yönelik tedbirler kapsamında sınıfların seyreltilmiş şekilde açılması gerektiği uyarısını yapan Başkan Geylan, "Okullarımızın salgınla mücadele gereklilikleri doğrultusunda hiçbir eksiğinin kalmaması sağlanmalı, bu doğrultuda okullarımızın ödenek sorunları giderilmelidir. Ayrıca ve özellikle eğitim çalışanlarının aşılanması ivedilikle hızlandırılmalıdır. Öte yandan, başta aileler olmak üzere tüm toplumumuza da çağrım odur ki; okullarımızı açık tutabilmemizin ön şartı maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere kurallara uymamıza bağlıdır. Yani, sorumluluk hepimizin" açıklamalarına yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler