Başkan Hagi: “Elimi taşın altına koyma zamanı geldi”

Başkan Hagi: “Elimi taşın altına koyma zamanı geldi”

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, üretici olarak kendisinin de elini taşın altına koyma gereksinimini kendinde gördüğünü hissederek Kars ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı seçiminde aday olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ

Hagi, bölgemizin tarım ve hayvancılık potansiyeli olan ve ülkemizin hayvancılık konusunda et ve süt üretimi ile temel yapı taşlarından birisi olduğunu ifade ederek, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı olarak  özellikle de küçükbaş hayvan sayısı bölgemizde etkili tarım politikalarının olmaması nedeni ile azalmaya başlamıştır. Bu azalmalar ile birlikte her geçen gün daha da zor durumda kalan üreticilerimiz hayvancılığı bırakma noktasına kadar gelmeye mahkum edilmiştir.” dedi.

“Birliklerinin başında bulunan insanların  çiftçilerimize hizmet etmek yerine oturdukları koltuğu menfaatleri için kullanıyor olması  çiftçilerimizin emeklerini, zorluklarını görmezden gelmesi, kendim de bir üretici olarak elimi taşın altına koyma gereğini bana hissettirdi.” diyen Hagi “Küçükbaş hayvancılık konusunda üreticilerimiz yeteri kadar teşvik edilmemektedir. Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan üreticilerimize herhangi teknik bir destek sağlanamıyor, küçükbaş hayvancılık geri planda bırakılıyor. Üreticilerimizin küçükbaş hayvancılık konusunda tesisleşme sorunları bulunmaktadır. Bu konuda birliklerdeki yetkililer tarafından bir iç ve dış pazar imkanı sağlanmıyor, ıslah programları tam olarak uygulanmıyor. Soy kütüğü kayıtları tam olarak tutulmuyor. Bunun sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvan sayısı günden güne azalmaya başlamıştır. Bu durum bölgemizde küçükbaş hayvancılığının kritik bir eşiğe geldiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Üreticilere de seslenen Başkan Hagi,”Değerli üreticilerimiz; çiftçimize hizmet etmek tarım ve hayvancılık sektöründe bölgemizin hak ettiği değeri görmesi için ve her koşulda çiftçilerimizin yanında olmak için çıktığımız bu yolda bölgemizdeki üreticilerimizin ısrarı ve desteği  üzerine 2022 yılında yapılacak Kars ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı seçiminde siz değerli çiftçilerimize hizmet etmek yolunda aday olmuş bulunmaktayım. Sizlerin desteği ile bölgemizde küçükbaş hayvancılık sektörüne daha iyi bir şekilde destek vermek ve hizmet etmek yolunda çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde  yürüteceğimize gönülden inanıyor  ve desteklerinizi bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler