Başkan İncesu, “Dünya Arı Günü 2018 Yılında Kars’ta Gerçekleştirilecek”

Başkan İncesu, “Dünya Arı Günü 2018 Yılında Kars’ta Gerçekleştirilecek”

Her yıl 20 Mayıs tarihinde farklı illerde yapılan “Dünya Arı Günü”ne 2018 yılında Kars’ta gerçekleştirilecek.

Son olarak Mayıs 2017’de Kastamonu’da düzenlenen “Dünya Arı Günü” 2018 yılında Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliği ev sahipliğinde yapılacağını belirten Başkan Fuat İncesu, koordinasyonunu Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin yaptığı, her yıl ülkemizin farklı illerinde yapılan “Dünya Arı Günü” etkinliklerine Türkiye’den ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden arıcıların katılacağını söyledi.

“Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fuat İncesu, Başta Kars Valiliği olmak üzere Kars Belediyesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri’nin de katkılarıyla 2018 yılı Dünya Arı Günü etkinlikleri Kars’ta gerçekleştireceğiz” dedi.

Dünya Arı Günü’nün üniversiteler, akademisyenlerin, bilim adamlarının, özel sektör, arıcılarımızın ve İl Arı Yetiştiricileri Birlikleri’nin de katılımlarıyla kutlanacağını belirten İncesu, “Toplumumuza arı ve doğa arasındaki etkileşim hakkında bilgi vermek ve aynı zamanda halkımızı eğlendirmek gibi amaçları olan etkinlikler artık gelenekselleşerek arıcılarımız ve halk arasında bir bağ oluşturmuştur. Özellikle çocuklarımıza arıların doğası hakkında bilgi vermeyi ve arıların önemini anlatmayı amaçlayan Dünya Arı Günü etkinlikleri bu anlamda da büyük önem arz etmektedir. Etkinlikler bünyesinde çocuk tiyatrosu arı ile ilgili şiir, fıkra dinletisi, resim ve kompozisyon yarışmaları, yöresel halk dansları gösterisi ve kermes organize edilecektir arı günün yabancı ülkelerde katılacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler