Başkan Karaçanta: Amacımız Şehrimizi Daha Güzel, Yeşil ve Yaşanılabilir Hale Getirmek

Başkan Karaçanta: Amacımız Şehrimizi Daha Güzel, Yeşil ve Yaşanılabilir Hale Getirmek

Kars Belediyesi ilçe genelindeki park ve yeşil alanların çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi.

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirecekler. Ağaçlandırma sahaları yapmak ile mevcut alanların bakım, onarım ve korunmasını sağlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizle çalışmaları sonucu kentimize yakışır alanlar yapmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte, kaldırım ve caddelerin daha güzel görünmesini ve estetik kazanmasını sağlamış olacağız. Kentimizdeki park ve bahçeler, vatandaşlarımızın doğal ve kültürel alanlarıdır. Belediye olarak bu alanlardaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehrimizi daha güzel, yeşil ve yaşanılabilir hale getirmek. Bununla ilgilide ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta açıklamasını şöyle sürdürdü: "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 2016 yılı içerisinde 50000 adet mevsimlik çiçek ekimi yaptı. İl Orman İşletme Müdürlüğünden alınan 5000 adet Sarıçam fidanı Karadağ, Bülbül Mah. Ve Yenimahalle mezarlığına dikildi. 40 adet mevcut ağaç ve ağaç sökme makinesi ile muhtelif yerlere taşındı. Kars merkezinde muhtelif yerlerde haşere ilaçlaması yapıldı. Kars merkezinde muhtelif yerlerde 150 adet oturma bankı 100 adet çöp kovası yerleştirildi. Kars merkezinde bulunan polis, jandarma ve askeriye lojmanlarına 7 adet çocuk oyun grubu kurulumu yapıldı. Kars merkezindeki park ve bahçelerde cadde ve sokaklardaki mevcut ağaçlarda bakım işlemleri yapıldı. Kars merkezindeki mevcut mezarlıklarda ot biçimi ve duvar tadilatları yapıldı. Mesut Yılmaz Parkında bulunan şelale ve havuz yenilenerek faaliyete geçirildi. Fethiye cami önünde bulunan park alanına 17 Türk Bayrağı büstü yapılmıştır. Kars merkezinde bulunan mevcut 8 okul bahçesine çocuk oyun grubu kurulumu yapım aşamasındadır. Kars Merkezine yerleştirilmek üzere Kaz Heykelleri, Kars Yöre Aşıkları Büstleri , Ali Gaffar Okkan, Faikbey, Halit Paşa, Kazım Paşa Büstleri, Kafkas Oyun Ekibi Heykelleri, çoban ve Kuzular Heykelleri ve Rahle Heykelleri yapım aşamasındadır. Cumhuriyet Mahallesi G.A.M.P. Cad. ve Yeni Mahalle  eski Kombina Yolu üzerinde bulunan park alanlarına park yapım işleri bitim aşamasındadır . Kars Merkez Mahallesi Çiçek sokak, Örnek mahallesi ve Şehitler Mahallesinde bulunan park alanlarının yapım onarım işi yapım aşamasındadır.  Polis Evi karşısında bulunan Sodes Engelliler Parkının Tadilatı yapım aşamasındadır. Yusuf Paşa mahallesinde bulunan tarihi demir köprünün bakımı gerçekleştirilmiştir.

baskan-karacanta-amacimiz-sehrimizi-daha-guzel,-yesil-ve-yasanilabilir-hale-getirmek-(1).jpegbaskan-karacanta-amacimiz-sehrimizi-daha-guzel,-yesil-ve-yasanilabilir-hale-getirmek-(2).jpegbaskan-karacanta-amacimiz-sehrimizi-daha-guzel,-yesil-ve-yasanilabilir-hale-getirmek-(3).jpegbaskan-karacanta-amacimiz-sehrimizi-daha-guzel,-yesil-ve-yasanilabilir-hale-getirmek-(4).jpegbaskan-karacanta-amacimiz-sehrimizi-daha-guzel,-yesil-ve-yasanilabilir-hale-getirmek-(5).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler