Başkan Karaçanta: Kars İtfaiyesi 7/24 Göreve Hazır

Başkan Karaçanta: Kars İtfaiyesi 7/24 Göreve Hazır

Belediyelerin hiç şüphesiz en önemli birimlerinden birisi İtfaiye Müdürlükleri olurken, günün 24 saatinde görevi başında olan İtfaiye Ekipleri olası bir doğal afette can ve mal kurtarma görevleri üstleniyor.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “İtfaiye Müdürlüğü personelimiz bu önemli görevlerini özveriyle sürdürüyor. Her yeni güne itfaiye araçlarının ve yangın sırasında kullanılacak araç gereçlerin bakımını yaparak başlayan itfaiye ekiplerimiz olası bir yangına müdahale için her zaman hazırlıklı duruma geliyor." dedi.

İtfaiye Müdürlüğünün en son teknoloji ürünü ekipmanlarıyla yangınlara karşı mücadeleye her daim hazır olduğunu belirten Başkan Karaçanta, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin gece gündüz demeden olabilecek her türlü felakette kurtarma çalışmaları için her zaman göreve hazır olarak mesai yaptığının altını çizdi.

Başkan Karaçanta 2016 yılı içerisinde merkez ilçeler ve merkez köylerde meydana gelen 99 adet yangın ve 6 adet araç kazasına anına müdahele ettiğini de sözlerine ekleyerek, yangın detaylarını şöyle dile getirdi:

  • İlimiz merkez ve köylerde toplam 34 ot yangını meydana gelmiştir
  • İlimiz merkez ve köylerde toplam 42 ev yangını meydana gelmiştir
  • İlimiz merkezde toplam 11 araç yangını meydana gelmiştir
  • İlimiz merkezde 12 ot yangınına müdahale edilmiştir.
  • Toplam olarak 105 yangın ve kazaya müdahale edilmiş olup müdürlüğümüzden çıkan araç sayısı 209 adettir.

baskan-karacanta-kars-itfaiyesi-724-goreve-hazir-(1).jpgbaskan-karacanta-kars-itfaiyesi-724-goreve-hazir-(2).jpgbaskan-karacanta-kars-itfaiyesi-724-goreve-hazir-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler