Başkan Karaçanta Kültür ve Turizm Bakanlığı 3. Milli Kültür Şürasına Katıldı

Başkan Karaçanta Kültür ve Turizm Bakanlığı 3. Milli Kültür Şürasına Katıldı

Bugün başlayan ve 3 gün devam edecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı 3. Milli Kültür Şürasına Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen III. Milli Kültür Şûrası, 03-05 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek. Şûra kapsamında, 17 ana başlık altında komisyonlar toplanacak ve Kültür Politikaları için konuşmalar, sunumlar ve raporlar hazırlanacak.

Şûranın amacı ve kapsamı

Şûranın amacı, Millî, manevî, kültürel değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, yaymak, tanıtmak ve bu suretle millî bütünlüğün güçlenmesine katkıda bulunmaktır.

Şûra kapsamında, 17 ana başlık altında toplanacak komisyonlarda yazar, sanatçı, kültür insanı ve akademisyenler tarafından sunumlar yapılarak müzakere edilecek ve Yeni Kültür Politikalarına esas teşkil etmek üzere bir nihaî rapor hazırlanacaktır.

Şûra Programı

Şûranın ilk gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış programı olacaktır. Açılış ve protokol konuşmalarından sonra yöneticiliğini Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yapacağı, Alev Alatlı, Hasan Celal Güzel, İbrahim Kalın, Mehmet Genç, Ahmet Güner Sayar, Atilla Koç, Doğan Hızlan ve İlber Ortaylı'nın katılımıyla iki oturum düzenlenecektir. Küçük bir konserinde verileceği şûrada, 2. ve 3. günler de oturumlar devam edecek ve son gün raporlar sunulacaktır.

baskan-karacanta-kultur-ve-turizm-bakanligi-3.-milli-kultur-surasina-katildi-(3).jpegbaskan-karacanta-kultur-ve-turizm-bakanligi-3.-milli-kultur-surasina-katildi-(4).jpegbaskan-karacanta-kultur-ve-turizm-bakanligi-3.-milli-kultur-surasina-katildi-(1).jpegbaskan-karacanta-kultur-ve-turizm-bakanligi-3.-milli-kultur-surasina-katildi-(2).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler