Başkan Karaçanta, TGRT Haber'in Canlı Yayın Konuğu Oldu

Başkan Karaçanta, TGRT Haber'in Canlı Yayın Konuğu Oldu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TGRT Haber'in canlı yayın konuğu olarak, Kars'taki yatırımları anlattı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Kars'ı anlatmakla bitirmek mümkün değil gelip yerinde gezilip görülmesi gerekmektedir. Şehirler arası terminalin şuan ki konumu çok kötü hayvan pazarı ile hayvan barınağının arasında bir yerde sıkışmış durumda göreve geldiğimizden beri böyle bir durumun olmaması görüşündeyiz bir ilin otobüs terminali, bir ilin havalimanı ,bir ilin hastanesi ve üniversitesi o ilin dışarıya yansıyan yüzüdür.” şeklinde konuştu.

Karaçanta ayrıca, “Göreve geldiğim günden beri daha önceden inşaat halinde olan ancak inşaatı çeşitli sebeplerden dolayı durdurulan bir otobüs terminalimiz var allah nasip ederse görev süremiz içerisinde bu inşaat halindeki terminali halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

İSKEP projesi kapsamında 35 yardıma muhtaç aileye hizmet verdiğini de dile getiren Başkan Karaçanta konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu 35 aileden 10 tanesi engelli vatandaşlarımız, bu projelerimiz artaraktan devam edecektir. Bununla birlikte diğer bir projemiz ise Osmanlı evleri projesi. Bu projede Kars il Valiliğimiz ile birlikte çalışmaktayız. Kars Kalesi eteklerinde yapılacak kamulaştırma ile orada Osmanlı mimarisine uygun tarihi dokuyu koruyarak ve Kars'ın olmazsa olmazı, inanç turizmi açısından çok önemli bir yerde olan Ebul Hasan Harakan-i HZ’lerinin de olduğu Evliya Camii ile bütünleştirilerek yapılacak bir projedir. Biz de bu projeye ek olarak Kars Çayını ekleyeceğiz ve muhteşem bir projenin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kamulaştırma ile ilgili ödemeler geçen hafta Valiliğimiz tarafından yapıldı. Yanı projemiz hızlı bir şekilde devam etmektedir."

Gazi Kars'ın tarih kokan bir şehir olduğunu belirten Başkan Karaçanta, "Kars denilince ilk aklımıza tarım ve hayvancılık gelir. Fakat tarım ve hayvancılığın yanı sıra kültür ve turizminde de yüksek bir seviyede olduğu bir ildir. Kars birden fazla medeniyetin hüküm sürdürdüğü buram buram tarih kokan bir şehirdir, Gazi Kars." ifadesini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sayesinde Kars-Baku-Tiflis Demiryolu Projesinin hız kazandı ve neredeyse test çalışmalarına kadar geldiğini söyleyen Başkan Karaçanta, "Çok önemli projelerimiz bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını tamamladık ve bitirdik. Bundan sonra ki süreçte de yapacağımız önemli projelerimiz bulunmaktadır. Göreve geldiğimizde ilk işimiz tüm halkımıza 24 saat su vermekti ve bunu başardık. Suyumuz 24 saat akmaktadır, daha sonra sıcak asfalt ve kilit parke taş yollar yaptık. Yaklaşık 60 ile 70 km arasında yol yaptık ve çalışmalarımızda bu sezonda devam edecektir. Bunun haricinde kentsel dönüşüm projemiz bulunmakta. Bu projemizin 1. etabı tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. 2. etabın ihale aşaması henüz başlamadı, başlayacak. Allah’ın izni ile bu projeler ile birlikte çok önemsediğim atık su projesidir. 2009 yılından beri projemiz yapıldı ve bir takım aşamalardan geçmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliğinin desteklediği bir projedir. Bunu da son aşamasına getirdik, sanırım tamamen bittikten sonra yaptığımız en güzel hizmetlerden bir tanesi de bu proje olacaktır.” dedi.

Başkan Karaçanta daha sonra, "Gazi Kars’ımıza yaklaşık 3 yıldır hizmet etmekteyiz, bundan sonraki süreçte de hizmetlerimizi artırarak devam edeceğimize inanıyorum. Kars'ımıza ne yapsak azdır diye çıktığımız bu yolda yılmadan yorulmadan devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler