Başkan Köksoy: "Rahvan At Sporunun Destekçisi Olacağız"

Başkan Köksoy: "Rahvan At Sporunun Destekçisi Olacağız"

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rahvan at sporu, bizim geleneksel değerlerimizdendir dedi.

Ardahan Belediyesi ve Ardahan Rahvan At Binicilik Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Ardahan’da ilk defa düzenlenen Doğu Anadolu şampiyonasında Baş At kategorisinde birincilik elde eden Poyraz isimli Rahvan At, Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un katkıları ile katıldığı Türkiye Şampiyonasında Baş At kategorisinde gurup üçüncülüğü elde etti.
Antalya’nın Side ilçesinde düzenlenen yarışlarda iyi bir performans gösteren Ardahan temsilcisi Poyraz, aynı yarışmalarda Türkiye 5’ncisi oldu.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Ahmet Deniz ile birlikte Rahvan At Binicilik Spor Kulübü’nün antrenmanlarını yaptığı Rahvan At ve Cirit sahasına giderek, Kulüp Başkanı Murat Arabul ile görüştü. Yarışmalar ve Rahvan atların durumu hakkında Külüp Başkanı Arabul ve bazı rahvan at sahipleriyle bilgi alışverişinde bulundular.
Başkan Köksoy, “Ardahan’da çayır ve meralarımız Rahvan At yetiştiriciliği ve binicilik anlamında oldukça elverişlidir. Ardahan’da yetişen atlar, ilklim şartlarından dolayı Türkiye standartlarına göre daha dayanıklı, daha sağlam bir yapıya sahiptir. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Rahvan at ile safariler yapabileceği ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Spor Kulübümüz bu anlamda bu spora güzel bir şekilde sahip çıkıyor ve yaşatıyor.
Bu sporun yaşaması adına biz de her zaman için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Köksoy daha sonra Vali Ahmet Deniz ve Kulüp Başkanı Arabul, Rahvan at sahipleriyle ile birlikte at binerek kar üstünde antrenman yaptılar. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler