Başkan Kura ile Belirlendi

Başkan Kura ile Belirlendi

Seçim heyecanına dayanamayan DSP adayanın yakını kalp krizi geçirdi

Başkan Kura ile Belirlendi

Seçim heyecanına dayanamayan DSP adayanın yakını kalp krizi geçirdi

Kars’ın Susuz ilçesinde AK Parti ve DSP belediye başkan adaylarının oyları 2 kez sayıldı ve eşit çıktı. Bugün Adliye’de çekilen kurayı ise AK Parti kazandı. DSP adayının bir yakını da kalp krizi geçirmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Susuz ilçe belediye başkanlığı için yarışan AK Parti’den Murat Uray ile DSP’den Oğuz Yantemur, seçmenlerden 397’şer oy aldı. Susuz İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayıldı ancak sonuç değişmedi. Seçim kurulu bugün ilçede belediye başkanını belirlemek için kura çekimine gitti. Kura çekimini ise AK Parti kazandı. Bunun üzerine DSP adayı Oğuz Yantemur itiraz dilekçesi vererek oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesini istedi.

Heyecanlı bekleyişin sürdüğü Adliye binasında ise DSP adayı Oğuz Yantemur’un akrabası kura komisyonu üyesi Ergül Osmanoğlu heyecanına yenik düşerek kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan şahsın tedavisi sürüyor.

Uzun bekleyişin ardından Susuzlulardan bazıları Adliye binası yanında bulunan İlçe Seçim Kurulu binasına akın ettiler. Durumu öğrenen çevik kuvvet polisleri binaya yöneldi. Olay yerine gelen polis etrafta yığılan vatandaşları dağıtarak binanın güvenliğini sağladı.

DSP Adayı Oğuz Yantemur, “Susuz ilçesinde kullanılan oylar 30 Mart seçim günü oy kullanılan sandıklardan dökülerek sayımı yapıldı. Yapılan sayım sonrasında AKP ile DSP partilerinden aday gösterilen Başkan adaylarının aldığı oylar 397 ‘şer eşit puan olması nedeniyle itiraz ettik. Bu nedenle burada bekliyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler