Başkan Ocak'tan Öğüt!

Başkan Ocak'tan Öğüt!

BİRLİK OLUN, BİRLİKTE HAREKET EDİN

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, derneği ziyaret eden gençlere Sarıkamış Harekatını anlattı.

“Mutlu et ki mutlu olasın” reklamında ki gibi “Ben kimi mutlu ettiysem mutlu oldum.” diyerek insana saygının ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Ocak, “Ben kendimi düşünmüyorum arkadaşlar; yanımdakini düşünüyorum çünkü benim yanımdakinin engelleri kalktıkça benim yolumda ki engeller de kalkacak.” diye konuştu.

1992 yılı Cumhuriyet Lisesi mezunu olduğunu da hatırlatan Ocak, “Bugün 2015 yılındayız peki okulunuzda ne değişti. Belki sınıf sayısı değişebilir, ben 70 kişilik sınıfta okuyordum. Belki çalışma imkanlarınız, okulun size sunduğu eğitim düzeyi farklı olabilir. Ama her şey imtihan ile bitmiyor.” dedi.

Gençlerin bugün Dolunay derneğini ziyaret etmelerinin altında “Biz” olmayı şiar edinmenin önemine değinen hatırlatan Ocak, “Öncelikle biz diyebilmemizin tek amacıdır burada olmak. Ben; bu toplum için, bu insanlar için, biz olabilmek için ne yaptım? Ben, biz olabilmek için ne yaptığımı size söyleyeyim; Ben, biz olabilmek için Murat ağabeyinin önündeki engelleri kaldırmak zorundayım. Çünkü ben ancak o zaman biz olabiliyorum. Ben olmam için önümdekinin engellerini kaldırabilmem lazım. Çünkü ben onunla beraber yoldaş oldum, yürektaş oldum. onun için onu ben düşünürüm, benim düşündüğümü o düşünür. İnşallah sosyoloji okuyacak. Bak okumadı demiyorum, okusun da demiyorum, okuyacak diyorum. Çünkü ben burada onun için çalıştığım kadar o da sosyolojiyi kazanmak için çalışacak. Beraber önümüzdeki engelleri aşacağız. 2006 yılında YÖK’ün aldığı bir karar var, bütün üniversiteler engelsiz olacak. Kafkas Üniversitesi bunun temellerini atmıştır. Birçok üniversitemiz şu anda engelsiz üniversite. Bizler bunları başarabilmek için topluca hareket etmeliyiz. Bizler “ben” olmaktan yola çıkıp “biz” olmakla bütünleşmeyi bileceğiz.”

Sarıkamış harekatına da değinen Ocak, “Şu Çılgın Türklerde yazdığı gibi; biz Türk milleti bir elin parmakları gibi ayrı ayrıyız ama yeri geldiğinde birleşip yumruk olmayı biliyoruz.  Yumruk olduğumuz sürece de ne Çanakkale geçildi, ne de Sarıkamış harekatı tarihte anlatılan gibi hüsranla sonuçlanmadı. Çanakkale ne ise Sarıkamış da odur.  Ne bir eksiği var ne de fazlası çünkü batıdan giremeyen düşman doğudan taarruza geçmiş buradan da girememiştir. Bu bizler için büyük bir lütuftur. Ama acaba hangimiz oturup da Sarıkamış’ın tarihini araştırdık. Bende dahil bugün bize bu vatanı bırakan şehitlerimizi ne kadar arayabildik. Demek ki ‘ben’ler ‘biz’ olamamışız. En baştan onları anlasaydık bugün hep beraber ülke için çalışırdık. Bu toplum için bu ülke için yaptığımız yanlışlardan dönme zamanı artık kendimiz için yaşamanın zamanı değil. Artık hep beraber mutlu olmamız lazım. Yanımızdakini mutlu edelim ki biz de mutlu olalım, yanımızda ki üzüldüğünde bizim gözümüzden yaşlar akmalı. Yeter ki ‘biz’ olmayı bilelim.” ifadelerini kullandı.

Ocak ayrıca, “Dolunay Derneği gece-gündüz bizim önümüze ayrı bir ışık tutarak bizim görüş açımızı genişletmiş, görmemizi sağlamıştır. Dolunay Derneğinden her ilde açılmalıdır ki toplumumuz ‘biz’ olmayı öğrenebilsin.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler