Başkan Özcan'dan, Milletvekili Uçum'a Cevap!

Başkan Özcan'dan, Milletvekili Uçum'a Cevap!

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum'un Çözüm Süreci ile ilgili yaptığı açıklamasına cevap verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Başkan Özcan, AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum'un Habertür'kten Balçiçek İlter'e verdiği; çözüm süreci olarak pazarlanan "yıkım" projesine dair beyanatı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Başkan Özcan yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Sayın vekil bahse konu röportajda; özetle sözde Kürt sorunundan, sözde çözüm sürecinden, devletin ve İmralı canisinin bu süreçteki rolünden vs söz etmiştir.

Gönül isterdi ki,1064 den beri Türk vatanı olan bu aziz şehrin milletvekili olan bir şahsın ağzından çıkmasaydı bu cümleler.

Biz Karslılar olarak biliriz ki; Türk Milletini bu coğrafyadan ancak ya batılı emperyalistler ve ya onların yerli işbirlikçileri ya Ermeni Taşnak kafası ya da Moskof zihniyeti tasfiye etmek isteyebilir. Olur ya, insanlık hali; eğer Sayın milletvekili kendi özel dünyasında bir kimlik karmaşası yaşıyorsa, kendi özel problemlerini temsil görevine taşımamalıdır.

Sayın Vekilimize şunu hatırlatmak isteriz:

Yıl 2002, "Sorun yok dersen sorun ortadan kalkar"

Yıl 2005, "Kürt sorunu benim sorunumdur"

Yıl 2009, "Kürt sorunu üzerinde bir çalışmayı başlattık”

Yıl 2010, "Ben bir Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum ve savunmaya da devam edeceğim”

Yıl 2011, "Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşimin sorunu var"

Yıl 2011, "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır”

Ve Final, yıl 2015, “Şimdi varsa yoksa bakıyorsun Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin eksik senin? Başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı, çıkardın. TSK’de var mısın varsın. Ne istiyorsun, daha ne istiyorsun?"

Kim söylüyor bunları?

10 Ağustos 2014 ten önceki Başbakan, şimdiki Cumhurbaşkanı. Yani yandaşlarına ya da yakınlarına yaptığınız "avukatlık" hizmetinizi başarılı bulup aklınızdan faydalanmak için "akil" seçen, sonra da Karslıya sormadan (öyle duyduk, ki doğruluğuna inanıyoruz) Milletvekili olmanızı sağlayan Recep Tayyip ERDOĞAN.

Sayın Vekilimize soruyorum;

Yani siz O'nun tezlerine karşı mı geliyorsunuz?

Yoksa AKP'nin 13 yıldır oynadığı " dün öyleydi bugün böyle" oyununu mu sergiliyorsunuz?

Veya Sayın Cumhurbaşkanı size "ben böyle söyleyeyim, siz öyle" diye talimat mı verdi?

Bu arada unutmuşsunuz diye hatırlatayım: geçmişte "şerefsizlik" olarak adlandırdığınız terör örgütü elebaşları ile masaya oturmayı "şeref" olarak kabul ediyor musunuz?"

Bakın, sonra neler oldu?

Sayın Cumhurbaşkanı “çözüm süreci bitti” dedi.

Muhatapları diklenince “buzdolabına kaldırıldı” dedi.

"Çözüm sürecini" buzdolabından çıkarıp "eriterek çözme" görevini size mi verdi?

Sahi siz oy aldığınız kitleye, evinde peynir ekmek yediğiniz köylüye, Kars esnafına, işçiye, emeklilere bunlardan bahsettiniz mi?

Yoksa " bu laflar onlara ağır gelir, anlamazlar" deyip pas mı geçtiniz?

Vatandaşlarımızın ekmeği pahalanmış, mutfak masrafları kabarmış, AKP sponsorları artan döviz fiyatlarından dolayı iyice zenginleşmiş, haram dolar ve avrolardan oluşan hazineleri de adeta darphane gibi para basmıştır.

Karslıya bunlardan bahset Sayın Vekilim.

17-25 Aralığı anlat.. TÜRGEV'i, kupon arazileri, bağışları anlat…

Yandaşları, nasıl soyduklarını anlat.

Habur törenlerini anlat.

Suruç'ta olanları anlat.

Tonlarca bombanın PKK tarafından vatan topraklarına nasıl girdiğini anlat.

Askere ve polise "Size silahlı saldırı yapılmadıkça dokunmayacaksınız" emri verdirip, onları karakol ve kışlalarına hapsederek hain pusularda nasıl vurulduklarını anlat.

Diyarbakır'da eşiyle birlikte semt pazarında ensesinden vurulan Astsubay Necdet Aydoğdu'yu anlat.

Ceylanpınar'da evlerinde iken elleri ve ayakları bağlanarak enselerinden vurulan 24 ve 25 yaşlarındaki civan polisleri anlat

Kars Devlet Hastanesini anlat

Yap boz tahtasına dönen yolları ve yol ihalelerini anlat.

Eğitimdeki karmaşayı, öğretmen açığını anlat.

Anlat, anlat, anlat.

BİZE ÇÖZÜM, BİZE "TÜRKİYE MİLLETİ" ZIRVALARINI ANLATMA.

Bizim Karslılar samimidirler. Samimi dindardırlar, dinci değillerdir. Harbi muhafazakar ve de vatanseverdirler. Zannetmeyin ki anlatamadıklarınızdan anlamazlar. İyi niyetlidirler. 13 yıl tahammül ettiler. Amma 50 günde "çözüm süreci" dahil her şeyi çözdüler

Sayın Milletvekilimize diyoruz ki;

Kimlerden oy aldığınızı iyi bilin. Size oy verenlerin değerleriyle oynamayın.

Çünkü onlar, TÜRK MİLLETİ kavramından asla ödün vermezler.

Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini parçalama niyetinizden, Sevr sözcülüğü yapma arzunuzdan vazgeçin.

Mustafa Kemal Atatürk size ne kötülük yaptı, kadını erkeği ile sülalenizi Ermeni çizmesinden kurtarmaktan başka?

Atatürk'le ne derdiniz var ki; "1923 kurucu iradesinin dışlayıcılığından" dem vuruyorsunuz?

Emin olun siz vazgeçmezseniz Karslılar sizi bu sevdadan, artık sesiniz çıkmamak üzere, vazgeçirecektir.

ADIMIZ GİBİ EMİNİZ Kİ SİZE OY VEREN KARSLI;

Yattığı villadan Türk Milletine yeni kimlik tanımlayan,Türk Milletini yok sayıp tarihin kaydından düşmek isteyen,ortak vatan ve millet tanımlaması dayatan,bu ihanetleri peşinde koşturduğunuz yeni anayasaya dinamit lokumu gibi döşenmesini şart koşan terörist başının sözcülüğünü  yapın diye,

Topraklarımızı, insanlarımızı, yönetimimizi, ocaklarımızı, camilerimizi, cemevlerimizi, okullarımızı, mahallerimizi, mezarlarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi, illerimizi, köylerimizi ayırasınız diye,

Enselerinden vurulan Mehmetçiklerin kanının yerde kalmasına seyirci kalasınız diye,

Pusuya düşürülüp bayrağa sarılı tabutlarla baba ocağına dönen, analarının ciğerini yakan kahramanlara nankörlük yapasınız diye,

Terörist bozuntularına güvenerek yaylalarından sürülen köylümüzün sesine kulak tıkayın diye, Süreç bozulmasın diye Kağızman'da tehditle göçe zorlananların feryatlarına suskun kalasınız diye,

Çadırlarda sorgulanıp, mallarına el konulan komşularına suskun kalasınız diye,

Sarıkamış'tan geçen doğalgaz boru hattı bombalansın diye,

Hain pusularda milli servetlerinin yakılmasına göz yumun diye,

Karslıları yol güvensizliği nedeniyle Kars'a hapsedesiniz diye…. OY VERMEDİ.

Ama siz böyle algıladıysanız "Sizi PKK’lıdan ayıran, ayrı tutan ve farklılaştıran artık ne kalmıştır?" sorusunu Karslılar kendilerine soracaktır elbette…

Siz eğer böyle devam edecekseniz biliniz ki; Karslının vicdanında PKK temsilcisi olarak anılacaksınız. Sayın Vekil!

Kars esnafını,çiftçisini, memurunu,işçisini,emeklisini,dinleseniz…

Öğretmen açığıyla cebelleşen Karsta rotasyon tehdidiyle emekliye zorlanıp, dilekçelerini verdikten sonra rotasyonu durduran bakanınız sayesinde emekliliği durdurulmayan öğretmenlerimizin  göreve iadesini sağlasanız,

Bakü Tiflis Kars demiryolu, lojistik merkez, finansör müteahhitlerinizi zengin eden ama bir türlü bitmeyen yollar için koştursanız,

Bak üniversite hastanesinde koldan diyaliz yapan hoca haftada bir gün geliyormuş. Hastalar hala Erzurum'a gidiyor. Kafkas Üniversitesini yandaşlarınızın unvan alma merkezi konumundan çıkarsanız,

Üniversiteden kadro alıp başka şehirlerde çalışan öğretim görevlilerini Karsa getirmek için uğraşsanız,

Devri iktidarınızda birkaç müteahhidi zengin eden, ancak 8 yıl dayanabilen hastane fiziki ve hijyenik şartlar nedeniyle boşaltılmış. Lütfen Karsta hiç olmazsa bundan sora yapılacak kamu binalarının fiziki ve hijyenik şartlara uymasını, tek müteahhit tarafından bitirilmesini sağlasanız,

Nız, nız, nız…..

Kalırsınız…

Karslının içi kan ağlıyor.

Karslı vakur duruşunu bozmuyor.

Dişini sıkarak sabrediyor ve hesap gününü bekliyor

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ.

50 günlük süreç 13 yıldan daha etkili oldu.

Kimin ne hesaplar peşinde koştuğunu Türk Milleti gibi Karslı da anladı: 258 milletvekili ile bir hükümet kurma iradesini bile ortaya koyamamış bir sözde partinin sayın Milletvekili sözde demokrasi adına memleketi nasıl parçalayıp, o şahsı nasıl başkan yapacağına kafa yoracağına "biz 258 kişi neden bir kişi edemiyoruz" diye düşünmelidir. Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle; "Türkiye'nin bir kişiden büyük" olduğunu anlamaya çalışmalıdır.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Hiç kimse;

Karslının demokratik anlayışını teslimiyetle karıştırmasın.

Karslının sorumlu duruşundan meydanı boş sanmasın.

Karslının Vatan ve Millet Aşkını sınamaya asla kalkışmasın.

Bu şehrin insanları Aşık Şenliğin "can sağ iken yurt vermeniz düşmana" diye haykıran koçaklamalarıyla büyümüştür. Bu şehrin geçmişinde Cihangirzade İbrahim Bey, Çıldırlı Dr. Esat Oktay, Kağızmanlı Ali Rıza Bey, Ağabababeyoğlu Abbas Ali Bey, Sarıkamışlı Fahrettin Bey (Erdoğan), Tevhidüddin Mamilof Bey…  gibi vatan-millet sevdalısı demokrasi kahramanları var.

Dün bu toprakları Ermeni çetelerine teslim etmeyen ataların çocukları olarak bugün de o Ermeni tedhişinin uzantısı PKK çetelerine teslim etmeyeceğiz. Siz sözde aydın ağızlarıyla kırk dereden su getirseniz de bu hakikat değişmeyecektir.

Aracılığınızla kıymetli hemşerilerimize seslenmek istiyorum:

7 Hazirandan sonra oynanan tiyatroyu izliyorsunuz.

Biz böyle “çözüm süreci” olmaz deyince de bizi çözüm süreci karşıtı olarak fitnecilik ve kana susamışlıkla itham edenler, “kelle” dedikleri şehidimizin tabutuna el koyarak siyaset yapmışlardır.

13 yıldır MHP nin söylediklerine karşı çıkan iktidar partisi Milletimizin attığı tek yumrukla Partimizin söylemlerini haklı çıkarır duruma gelmiştir.

Bu eziklik içerisinde; ayaklar altına aldığı milliyetçi söylemlere sığınarak bir yandan PKK ya verdiği tavizleri inkar görüntüsü sergilemeye, bir yandan da iktidarı kaybedip sorgulanırım korkusuyla Partimize saldırmaya başlamıştır.

Katil Öcalan, bizzat AKP sayesinde milletimize kimlik tanımlanması yapan bilirkişiye, bilen ve bilenmiş bir kişiliğe büründürülmüştür.

AKP’nin PKK’nın yörüngesine sabitlenmesi sonucunda şehitlerimizin bir kez daha kanı dökülmüş, anaların gözyaşları yeniden oluk gibi akmıştır.

Kıymetli Basın Mensupları, Değerli Hemşerilerim;

Türkiye’nin vatanı ve milletiyle PKK’ya teslimi, süreç ihanetinin mihmandarlığında son parkura girmiştir. Bu parkurda en çok sıkıntı çeken illerden biri Kars'tır.

Terör örgütünün ilimizin de içinde olduğu Ağrı, Iğdır ve Ardahan bölgesinde ilan edeceği Ağrı Merkezli sözde kanton safsatasının Kars AKP Milletvekili tarafından adeta teyidini dikkatlerinize sunuyoruz.

Mehmet UÇUM gibi AKP' liler, vatanın ve milletin yeni baştan tanımlanmasına dair bir umut uyandırmışsa, biliniz ki, bunun adı Şark Meselesi’nin kılıcını sallamaktır ki, bu halde mevcut Hükümet’i herhangi bir düşmandan ayıracak hiçbir fark da kalmamış olacaktır.

Yüksek anlayışınıza güvenerek söylüyorum ki, atacağınız ikinci yumrukla HDP’nin arka bahçesi ve PKK’nın koşu bandı olan AKP yıkılıp gidecektir.

Ve yine söylüyorum ki, ümitsizlik ve endişeye mahal yoktur, MHP dimdik ayaktadır ve yanınızdadır.

Türk kimliğini hedef tahtasına oturtanlara bir kere daha hatırlatırız ki:

Kimliğimiz;

Kimliğimizin hükmü şahsiyeti  olan Türkiye Cumhuriyeti,

Varlığımızın şaheseridir.

Bu şaheser hainlerin eline bırakılmayacaktır.

MİLLİYETÇİ HAREKETİN "VATAN SEVDALISI YİĞİTLERİ" BU ŞAHESERİ SON NEFER ŞEHİT OLUNCAYA KADAR SAVUNACAKTIR.

Kıymetli basın mensupları, hemşerilerimle teşkilatımızın düşüncelerini buluşturmak için verdiğiniz emekten dolayı hepinize teşekkür eder, sizleri ve değerli hemşerilerimi en kalbi duygularla selamlarım."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler