Başkan Özer: Çobanoğlu, sazın ve sözün turizm elçisiydi

Başkan Özer: Çobanoğlu, sazın ve sözün turizm elçisiydi

Uluslararası Turizm Yöneticiler Birliği Doğu Anadolu Temsilcisi ve KARSOD Başkanı Halit Özer; Kars'ın yetiştirmiş olduğu büyük aşıklardan Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu'nun ölümünün 10. yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Özer: Çobanoğlu, sazın ve sözün turizm elçisiydi

Uluslararası Turizm Yöneticiler Birliği Doğu Anadolu Temsilcisi ve KARSOD Başkanı Halit Özer; Kars’ın yetiştirmiş olduğu büyük aşıklardan Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu’nun ölümünün 10. yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özer; “Kültür ve sanatı yüzyıllardır saz ve sözleriyle taşıyıp, her sohbetinde ilimiz Kars’ı tanıtan gönlümüzün aşığı Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu’nun vefatının 10. Yılında saygıyla minnetle ve rahmetle anıyoruz. Tabii Kars’ın ve ülkemizin büyük aşıklarını düşüncelerle yaşatmak gerekir. İlimizde ve ülkemizde aşıklık geleneğinin yaygınlaştırılması için kesinlikle var olan aşıklarımıza hak ettiği değeri maddi ve manevi anlamda vermeliyiz ki nice Murat Çobanoğlu nice Şeref Taşlıova’lar yetişsin. Onlar saz ve sözün turizmcileri, aramızdan ayrıldıkları halde şehrimizin ve bölgemizin tanıtımına devam ediyorlar.  Biz turizmciler olarak, bölge tanıtımında aşıklarımızı daima tanıtır, aşıklık geleneğinin devam etmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kars’a gelen yerli ve yabancı konuklara ‘’Kars Gecesi’’ düzenleyerek sazı ve sözü aşıklarımıza bırakarak aramızdan ayrılıp gönlümüzde olan tüm aşıklarımızı, aşıklarımızla beraber yad ediyoruz.”  diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler