Başkan Sadıkoğlu: "Açılışı gerçekleşen 12 fabrika ile 3 bin yeni istihdam sağlandı"

Başkan Sadıkoğlu: "Açılışı gerçekleşen 12 fabrika ile 3 bin yeni istihdam sağlandı"

MALATYA (AA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşen...

MALATYA (AA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşen 12 fabrika ile 3 bin yeni istihdam sağlandığını bildirdi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanı Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun göreve geldiği günden sonra yer tahsisi yapılan ve üretime geçen 12 fabrikanın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yatırımcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yatırımlar hakkında bilgi veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, göreve geldiklerinden bu yana 26 yer tahsisi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yer tahsisi yaptığımız firmaların birçoğunun 6-7 ay gibi kısa sürede fabrikalarını kurarak üretime geçtiğini aktaran Sadıkoğlu, şöyle devam etti:

"Pandemi süreci dolayısıyla fabrikaların inşası noktasında bir durağanlaşma olsa da yakın zamanda faaliyete geçecek olan fabrikalarla beraber 8 bin 500 kişiye istihdam imkanı sağlanmış olacak. Cumhurbaşkanımız tarafından resmi açılışı yapılan 12 yeni fabrikanın toplam yatırım maliyeti yaklaşık 422 milyon lira. Bu fabrikaların tamamı görev süremiz içerisinde kuruldu ve faaliyete geçti. Yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiği bu fabrikaların birçoğu ihracat yapan fabrikalar ve şu ana kadar 70 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiler, yıllık ihracat hedefleri de 220 milyon dolardır. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kamulaştırma bedelleri için 40 milyon lira destek aldık. Aldığımız bu destek ile yeni sanayi parselleri oluşturuyoruz. 88 yeni sanayi parseli oluşturmak için alt yapı çalışmaları devam ediyor."

Malatya sanayisinin ve ticaretinin daha güçlü bir konuma ulaşması için çalıştıklarını belirten Sadıkoğlu, şunları kaydetti:

"Malatya Organize Sanayisinin temellerinin atıldığı günden bu yana geçen 32 yıllık süreçte toplamda 22 bin istihdam yapıldığını görüyoruz. 32 yılda yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Pandemi sürecinde hedeflerimizde sapma olsa da hedeflerimizi revize etmedik, 4 yılda 22 bin istihdam hedefimiz devam ediyor. Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken, ticaretle uğraşan iş insanlarımız için de birçok proje hazırlıyoruz. Görev süremiz içerisinde bu projeleri hayata geçireceğiz. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarla sanayinin ve ticaretin birlikte gelişmesinin önünü açmayı hedefliyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler