Başkan Toksoy, Hayalini Açıkladı!

Başkan Toksoy, Hayalini Açıkladı!

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Hayalim; Sarıkamış Türkiye'de ve Dünyada birinci olsun" dedi.

Başkan Toksoy, Hayalini Açıkladı!

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Hayalim; Sarıkamış Türkiye’de ve Dünyada birinci olsun" dedi.

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cıbıltepe Kayak Merkezinde açılan 4. telesiyejin açılmasından pistlerin aydınlatmasına ve ilave yapılan turizm tesisatlarının açılışının ilçe turizmine bir ivme kazandırdığını söyledi.

Toksoy, “Biliyoruz ki Kars’ta tarihi, kültürel yapılarımız mevcut ama Sarıkamış’ta ayrıca turizm potansiyelimiz ve spor potansiyelimiz ve tarihi değerlerimiz mevcut. Biz bu kayak merkezini 1992 yılında telesiyej ve imar planlamasını yaparak Turizm Bakanlığı tarafından hizmete açtık.” dedi.

Sarıkamış Kayak Merkezinin Türkiye ve dünyada birinci sırada olmasını arzu ettiğini belirten Toksoy, “Hep hayal ediyordum ki burası dünyada ve Türkiye’de bir numara olsun. Burası kış sporları merkezi olsun. Biraz gecikmeli de olsa bile bu son yıllarda yapılan yatırımlarla Sarıkamış büyük bir ivme yakaladı. Bu anlamda 4. telesiyejimizi yaptık ki bu bizim için önemliydi. Yine kısa süre önce yeni turizm otelleri açtık.” şeklinde konuştu.

Toksoy daha sonra şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk imar planı olan kayak merkezi yani imar planı yapıldıktan sonra yapılaşmanın olacağı bir kayak merkezi. Tabi bu imar planı yapıldıktan sonra alt yapının tamamlanması gerekiyordu. Bu anlamda da çalışmalar oldu ve ciddi bir şekilde ivme kazandı 4. telesiyejimizi yaptık, gece aydınlatmamızı yaptık çünkü bunlar önemliydi. Biliyorsunuz kışın bu mevsimden dolayı hava erken kararıyor kayak severlerin daha fazla kayak yapmalarını sağlamak ihtiyacı doğuyor. Yani akşam saat: 17.00-18.00’e kadar bir aydınlatma yaptık. Gelen misafirlerimiz bundan daha fazla faydalansın. Bunun yanında geçmişte pistlerde geçen yaz sezonunda sayın valimizin de destekleri ile güvenli olamayan pistleri, çakır çukur olan pistleri daha güvenli bir hale getirmek için çalışma yaptık. Yani pistleri keyifli, güvenli, gelen misafirlere daha güzel hizmet sunmak için onardık. Ben bu anlamda yatırım yapan otel sahiplerine yaptıkları turizm alanlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler