Başkan Toksoy: “İçme Suyu Gölet Projesi Hakkında Yanlış Algı Oluşturuluyor”

Başkan Toksoy: “İçme Suyu Gölet Projesi Hakkında Yanlış Algı Oluşturuluyor”

Sarıkamış’ta içme suyu göleti projesi hakkında kamuoyunda yanlış algı oluşturulmasına Başkan Göksal Toksoy, tepki gösterdi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, düzenlendiği basın toplantısında, İçme suyu proje hakkında kamuoyunda oluşturulmak istenen yanlış algının kimseye bir şey kazandırmayacağını belirtti.

Belediye Başkanlığı makamında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Göksal Toksoy, ilçenin içme suyu ihtiyaç açığını gidermek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 24. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılında Kızılçubuk mevkisindeki Kızılçubuk deresi üzerine

"Sarıkamış 7 Kasım Göleti" inşaatı başladığını söyledi.

O dönemde yaşanan terör olayları nedeni ile yüklenici firmaya ait iş makinelerine verilen zarar yüzünden bölgenin güvenlik bölgesi ilan edilerek, Gölet inşaatının geçici olarak durdurulduğunu ifade eden Toksoy, “Güvenlik Bölgesi 31.12.2017 tarihine kadar uzatıldı. Şu an itibarıyla güvenlik bölgesi kalkana kadar iş durdurulmuştur. Söz konusu güvenlik bölgesi kalktıktan sonra 7 Kasım Gölet inşaatı devam edecektir. Gölet İnşaatı bitinceye kadar ilçemiz susuz kalmasın, vatandaşlarımız mağdur olmasın diye yine DSİ tarafından iki adet sondaj vurularak bu ihtiyaç giderilecektir.7 Kasım Göleti tamamlandıktan sonra sondaj kuyuları kullanılmayacaktır” dedi.

Kamu oyunda 7 Kasım Göleti'nin yapılmayacağı yönündeki söylentiler asılsız ve sadece dedikodudan ibaret olduğuna dikkat çeken Toksoy, “Değerli vatandaşlarımın bu söylentileri dikkate almamalarını önemle rica ediyorum.Gölet konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Milletvekilimiz Selahattin Beyribey,titizlikle bu konuyu hem takip ediyorlar, hemde bizlere her türlü destek ve katkı sağlıyorlar.Bizlerde belediyemiz ekipleriyle gecemizi,gündüzümüze katarak şehitler diyarı ilçemizin gelişmesi,kalkınması için çalışıyoruz. Bu manada başlattığımız altyapı çalışmalarından dolayı göstermiş olduğunuz sabır ve desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum. En kısa zamanda Sarıkamış'ın yol ve su problemi başta olmak üzere bütün altyapı sorunlarını tamamlayarak ilçemizi modern bir yapıya kavuşturacağız” diye konuştu.

baskan-toksoy-“icme-suyu-golet-projesi-hakkinda-yanlis-algi-olusturuluyor”-(1).jpgbaskan-toksoy-“icme-suyu-golet-projesi-hakkinda-yanlis-algi-olusturuluyor”-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler