Başkan Toraman’dan Turistik Doğu Ekspresi açıklaması!

Başkan Toraman’dan Turistik Doğu Ekspresi açıklaması!

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl durdurulan Turistik Doğu Ekspresinin Kars seferlerinin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Toraman, CHP İl Örgütü ile birlikte Valilik Parkında düzenlediği basın açıklamasında, Kars milletvekillileri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın, tren seferlerin yeniden başlaması için yapmış oldukları görüşmelerin ilimiz adına olumlu sonuçlar vermesinden dolayı memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Turistik Doğu Ekspresinin kentte faaliyet gösteren tüm ticari işletmeler için dolayısıyla da Kars’ın turizm gelirlerinin artması için önemli olduğunu da söyleyen CHP İl Başkanı Taner Toraman, ‘Kars Hepimizindir’ vurgusunu yaptı.

Toraman açıklamasında; Karslı halkının ve özellikle geçimini turizmden elde ettiği gelirle sağlayan vatandaşların, keyfi kararlar ve uygulamalardan dolayı zarara uğramasının doğru olmadığının da altını çizdi.

Başkan Toraman “Ankara-Kars arasında gerçekleştirilen ve 1315 km’lik yol güzergâhı ile yolculuk yapan yurttaşlarımıza, Anadolu coğrafyasının eşsiz güzelliklerini görme fırsatını sunan Doğu Ekspresi tren seferlerinin daha önce Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020'de durdurulmuştu. Ve yoğun baskılar neticesinde Temmuz ayı 2021 tarihi itibarıyla yeniden başladığına da tanık olmuştuk. Ancak ilimiz için sefere konulan ekspreste yataklı vagon yok, kaldırıldı. Gerekçe ise ‘Turistik Doğu Ekspres’te yataklı var’ deniliyordu.

Özellikle Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek seferler iptal edilirken vatandaşlarımızın ortalama 150 kişilik uçaklarda yan yana yolculuk yaptığını ve bu durumun, pulman koltuk ve 4 kişilik kuşetli kompartmanlarda yapılan yolculuklardan daha tehlikeli bulaş riski oluşturduğunu her platformda özellikle belirtmiştik. Maalesef izahatı dahi yapılmadan 2020 yılında Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle birçok esnafımız ciddi anlamda zarara uğramasına rağmen devletine ve milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmiş zor şartlar altında vergi, SGK ve diğer borçlarını işleri olmasa da bankalardan kredi kullanarak ödemişlerdir. Karslı hemşerilerimizin ve özellikle geçimini turizmden elde ettiği gelir ile sağlayan vatandaşlarımızın, keyfi kararlar ve uygulamalardan dolayı zarara uğraması doğru değildir.

Van iline Van Gölü Ekspresi ile turistik tren seferleri başlamışken yataklı vagonları orada değerlendirmek Van ilimiz içinde doğru bir uygulama olabilir. Ancak Covid19 tedbirlerinin sadece Kars Turistik Doğu Ekspresi özelinde uygulanmasının hukuken ve vicdanen bir izahatı olmayacağı gibi maalesef bu durum Kars’ta yaşayanları ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan 3,5 milyon hemşehirlilerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir.

İlimizin turizm anlamında hak ettiği değeri görmesi adına Sayın il milletvekillerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin de girişimleriyle Turistik Doğu Ekspresinin seferlerinin başlatılması esnafımıza nefes aldıracak, ağırlaşan kara kış koşullarında yaşam için ihtiyacını hissettiğimiz yerli ve yabancı turistlerin ilimize gelmelerine katkı sağlayacaktır.

Bu konuda da il milletvekillerinin yapmış oldukları görüşmelerin ilimiz adına olumlu sonuçlanır. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak bundan memnuniyet duyarız. Otelcisinden, berberine, çaycısından lokantacısına, şarkütericisine ve tüm işletmelerine kadar herkesin yüzünü güldürecektir. Tüm yetkili kurumların duyarlılığını bekliyoruz.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler