Başkandan Sit Alanı Açıklaması!

Başkandan Sit Alanı Açıklaması!

Anı ile ilgili yasalar çerçevesinde gerekeni yapacağız.Oranın sit alanı olmadığına Turgut Kazan karar veremez.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı ile ilgili açıklamada bulunarak, "Orası sit alanı değil" diyen Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un avukatı Turgut Kazan için "Buna Turgut Kazan karar veremez" diyerek anıtın yasalar doğrultusunda kaldırılacağını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ankara'ya gitmeden önce Kars Havaalanı'nda İnsanlık Anıtı ile ilgili açıklamada bulundu. Heykel ile ilgili son gelişmelere değinen Bozkuş, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun yıkım kararını belediye bıraktığının altını çizdi. Başkan Bozkuş, "Anıtlar Yüksek Kurulu söz konusu heykelin kaldırılmasıyla ilgili yetkiyi belediyeye devretmiştir. Gerek 2863'e bakarsanız, gerek imar kanunun 3194'e bakarsanız Belediye Başkanlığı'nın yetkisinde olan bir şey. Biz de belediye meclisimize

getirdik. Gerekli kararları aldık. Bundan sonra da heykel ile ilgili işlemlerimize devam ediyoruz, ama hukuksal boyutta her şeyi yapıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, anıtın bulunduğu yerden kaldırılıp kaldırılmamasına Avukat Turgut Kazan'ın karar veremeyeceğini ifade ederek, "Şimdi tabi sit alanı olup, olmadığı vasfına 2863 sayılı kanuna göre Anıtlar Kurulu Bölge Müdürlükleri karar veriyor. Ne Belediye Başkanı, ne de Turgut Kazan karar verebilir. İlgili Bölge Bölge Kurulu kararı vermiş, orada bir tesis var, tescilli olarak da tescillemiştir. Biz de Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar doğrultusunda gerekli işlemleri yapacağız" diye

konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra 11.30 uçağıyla Ankara'ya hareket etti. Başkan Bozkuş'un, Pazar günü Kars'a döneceği öğrenildi.

(IÇ-AT-AŞ-Y)

Önceki ve Sonraki Haberler