Batıya bir cevap da Kars’tan!

Batıya bir cevap da Kars’tan!

Papa Franciscus’un 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddiaları hakkındaki sözlerine destek veren batıya bir cevapta Türkiye’nin en doğusundan, Kars’tan geldi.

Vatan Partisi Kars İl Başkanlığı Iğdır ve Ardahan İl Başkanlıklarının da katıldığı ortak bir panel hazırladı.

Grand Ani Hotel Konferans Salonu’ndaki Panele halkın yoğun ilgisi oldu.

Oturum Başkanlığını Vatan Partisi Kars 1.Sıra Milletvekili Adayı Emekli Milli Kütüphane Başkanı Celal Tok’un yaptığı Panel’in konuşmacıları Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Av. Ceyhan Mumcu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, MHP  Eski İlBaşkanı Oktay Aktaş, Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. İkram Çınar ve Eğitim-İş Kars Şube Başkanı Ersin Özbey oldular.

Açılış konuşmasını Vatan Partisi Kars İl Başkanı MKK üyesi Muharrem Yerli yaptı.

Ardından oturum başkanı Vatan Partisi Kars Milletvekili Adayı Celal Tok bölgenin aslında mezalime uğrayanların yurdu olduğunu söyleyerek ‘’Bir şey söylenecekse bu halk bu bölge halkınındır söz’’ dedi.

Ardından ilk sözü alan Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Av. Ceyhan Mumcu, tarihi belgeler ışığında Ermenilerin batının nasıl sopası haline dönüştüğünü, bölge halkına karşı nasıl kullanıldıklarını anlatarak Türkiye’nin Doğu ve Doğu Karadeniz’den başlayarak 17 ili istediklerini, bu taleplerinde Ermenilerin asıl kendilerine ait olmadığını söylediği konuşmasında “MHP, CHP, ve AKP şimdi kollarına HDP’yi de takarak Türkiye’yi savunmak bir yana savunmasız bıraktılar.” dedi.

Ceyhan Mumcu’nun açıklamalarından sonra söz sırası Eğitim-İş Kars Şube Başkanı Ersin Özbey’deydi.

Tarih boyunca Ermeni hareketlerini kronolojik bir sırayla anlatan Ersin Özbey, Ermenilerin her dönem emperyalistlerin emrine girdiğini ve sürekli kullanıldıklarını söyledi.

Ersin Özbey’den sonra söz alan Kafkas Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. İkram Çınar ise olayın biraz da teokratik geliştiğini söyleyerek Haçlının aslında kiliseleri birleştirmek için bir koridor oluşturmaya çalıştığını Ermeni-Azeri sınırında stratejik bir yol bularak batı ile birleşmek istedikleri noktaya bakmak gerektiğini söyledi.

Ardından panelin önemli konuşmacılarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Eski İl Başkanı Oktay Aktaş, Tehcir tarihi ile Sözde Soykırım olarak adlandırdıkları tarihe dikkat çekerek, “Tehcir tarihi farklı, onların iddiada bulunduğu tarih farklıdır.’’diyen Oktay Aktaş, Onlar yani batı bizim milli tarihimize karşıdır. Bu bölgede katlettikleri insan sayısı bellidir. Sadece Kars’ta 17 bin insanımızı katletmişlerdir. Toplu mezarlar, açılan toplu mezarlardan çıkan toplu cesetlerin tutanakları, kayıtları dünyaca bilinmektedir. Muş’ta, Kars’ta, Ağrı’da, Iğdır’da benzer durum yine kendilerince bilinmektedir, diyen Oktay Aktaş, istedikleri şehirlerin başında ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde Kars gelmektedir. Bölge ozanlarının, bölge halkının ağıtlarına yansıyan bu katliam olayı yaşayanların torunlarının öz çocuklarının hafızalarında halen canlı-diri durmaktadır.” dedi.

Panelin son konuşmacısı ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem oldu.

Senem, Ermenistan Devleti’nin ilk başbakanı Ovannes Kaçaznuni’den alıntılar yaparak, ‘’Kaçaznuni bile yaptıkları hatanın, batı tarafından nasıl kullanıldıklarının belgelerini sunarak, başlarının dumanlandığını, hata yaptıklarını partisinin kongresinde açıklamış ve ardından partisini kapatmıştır. Ama şimdi yine kafası dumanlananlar var. Halen aynı hayali kuranlar var. Bu hevesleri yine kursaklarında kalacaktır. Biz Vatan Partisi olarak uluslar arası düzlemde bu işi kökünden çözdük. Ama iktidar ve tüm muhalefet, bizim bu başarımızı perdelemek istiyor, bu başarıyı ağızlarına almak istemiyorlar. Biz Vatan Partisi olarak hepsine tarihi bir ders vereceğiz. Bu seçim aslında bir seçim değil, Türkiye’nin son bağımsızlık savaşıdır. Ve bu son savaşımız Vatan Partisi cephesinde birleşen büyük milletimizle yine büyük bir zaferle taçlanacak ve yeniden muzaffer olacağız.’’ diye konuştu.

Panel konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle sonlanırken, paneli dinleyenler beş ayrı pencereden sözde yalana bakarak bir cevap bulmuş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler