Bayan Arslan Tanıtım Günlerinde!

Bayan Arslan Tanıtım Günlerinde!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın eşi Habibe Arslan, Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri'nde

Bayan Arslan Tanıtım Günlerinde!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın eşi Habibe Arslan, Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nde

Bu yıl kez Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tanıtım Günleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Gurbette yaşayan binlerce Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşeriyi de bir araya getiren Tanıtım Günleri için Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen Habibe Arslan’ın ilk durağı Kars Valiliği standı oldu.

Bazı arkadaşları ve Karslıların yakından tanıdığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bürokratlarından Ensar Kılıç ile birlikte ilk önce Kars Valiliği Standını ziyaret eden Habibe Arslan,  burada görevli Valilik personeli ardından da Vali Eyüp Tepe ile bir süre sohbet etti. Arslan, daha sonra Kars, Ardahan ve Iğdır stantlarını tek tek ziyaret etti.

Habibe Arslan: Kars’ın tarihi, kültürü, doğası, inanç turizmi, kültür turizmi, sıcakkanlı insanlarıyla ve en önemlisi de Sarıkamış şehitleri ile her zaman insanların gönlünde taht kurmuş bir serhat şehri olduğunu söyledi.

Serhat Şehri Kars’ın her zaman ilklerin şehri olduğunu da kaydeden Arslan, “Kars Türklerin Anadolu’ya ilk olarak ayak bastığı, ilk Caminin bulunduğu ve ilk Cuma namazının da kılındığı topraklardır. Ebul Hasan Harakani gibi Anadolu’nun manevi mimarlarından birisine ev sahipliği yapmasıyla, tarihi mimarisiyle, Kış turizmi ile şehitleriyle geçmişteki değerlerini geleceğe taşıyarak yeni nesillerle buluşturmaktadır. Bu bütün Karslılar olarak hepimiz çok önemsiyoruz. Çünkü geçmişi olmayan toplumların geleceği olmaz. İlk kez düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nin bugüne kadar yapılmamasının bir eksiklik olduğunu, ancak şuan bunun gerçekleştirilmiş olmasının, hem Ankara’lı hem de Kars Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimiz adına önemli bir adım ve kazanım olarak görüyorum.   Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür eder. Kars, Ardahan ve Iğdır illerimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler