Bayrak Ana Şadiye Bingöl Sarıkamış'ta!

Bayrak Ana Şadiye Bingöl Sarıkamış'ta!

“Bayrak Ana" olarak tanınan Gemlikli şair ve yazar Şadiye Bingöl, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı makamında ziyaret ederek, Türk bayrağı hediye etti.

Makamında Bayrak Ana Şadiye Bingöl’ü kabul eden Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Bayrak Ana’yı ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Kaymakam Karaman, “Bayrak bu ülkenin çimentosu ve biz bu bayrak uğruna nice şehitler, nice mücadeleler verdik. Bayrak namustur, bayrak vatanın en temel simgesidir. Bu anlamda bayrak anamızda kendine bir kutsal görev üstlenerek gittiği her yere bayrak götürüyor. Bizi de ziyaret ederek paha biçilmez en güzel hediye olan bayrağımızı getirdi. Bizi onurlandırdığı için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bayrak Ana Şadiye Bingöl, şehitler diyarı Sarıkamış’ın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Bingöl, “Benimde akrabalarımdan Sarıkamış Allahuekber dağlarında şehit olanlar var. Şehitler diyarı Sarıkamış’a gelerek buraya yeni atanan Kaymakamımız Yusuf İzzet Karaman bey’e şühedaya saygı anlamında getirdiğim bayrağımızı teslim ettim. Kendileri bizi çok iyi ağırladı. Sarıkamış şehitleri için şiirler yazmaya başladım, ilerleyen bir zamanda kitap olarak çıkacak. Bayrak ve şehitlerimiz için ömrüm oldukça ülkemin dört bir yanını dolaşmayı sürdüreceğim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Bingöl’den bayrağı teslim aldı, Bayrak Ana’ya Sarıkamış anısına Türk bayrağı hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler