Bayram şekeri Kars'ta görücüye çıktı

Bayram şekeri Kars'ta görücüye çıktı

Kars’ta Ramazan Bayramı’nda tüketilecek edilecek olan şeker ve tatlılar tezgahlarda yerini almaya başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayramda misafirlere ikram edilecek olan her renkte bayram şekeri görücüye çıktı. Bayram öncesi görücüye çıkan şekerler 10 ila 40 TL arasında fiyatla satılırken, yetkililer ucuz şekerlemeden kaçının uyarısında bulundular.

Kars’ın hemen hemen her caddesinde bulunan işyerlerinin önünde sergilenen rengarenk şekerler, bayramın habercisi olarak vatandaşların karşısına çıktı. Şekerlemelerin görücüye çıkmasıyla birlikte, tatlıcılarda da hummalı çalışmalar başladı.

Bayram dolayısı ile şeker tüketiminin arttığına dikkat çeken uzmanlar, bayramda fazla şeker tüketiminin sağlık açısından zararlı olduğunu, bu nedenle şeker tüketiminde aşırıya kaçmamaları gerektiği uyarısında bulundular.

Öte yandan ucuz şekerlemelerin de sağlığa ciddi zararlar verdiğine değinen uzmanlar, piyasada ucuz fiyatlarla satılan şekerlemelerden kaçınılması gerektiğini söylediler.

Şeker satıcıları ise bu yıl geçen yıla oranla fiyatlarda herhangi bir artışın olmadığına dikkat çektiler.

bayram-sekeri-karsta-gorucuye-cikti-(1).jpgbayram-sekeri-karsta-gorucuye-cikti-(2).jpgbayram-sekeri-karsta-gorucuye-cikti-(3).jpgbayram-sekeri-karsta-gorucuye-cikti-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler