“Bayramlar, herkesin ortak duygularda birleştiği mübarek günlerdir”

“Bayramlar, herkesin ortak duygularda birleştiği mübarek günlerdir”

Kars Valisi Türker Öksüz, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Öksüz, mesajında, “Büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif'i uğurlamanın hüznü ile birlikte bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bayramların sevgi, saygı ve kardeşlik duygularımızın en canlı şekilde tezahür ettiği, toplumsal barışın ve huzurun pekiştiği, sorunlar bulunsa da yüzlerin güldüğü ve herkesin ortak duygularda birleştiği mübarek günler olduğunu belirten Vali Öksüz’ün mesajı şöyle: “Bizler de bu bilinç içerisinde bu özel günü, anlamına uygun olarak kutlamanın yanı sıra, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olabilmeliyiz. Ramazan ayının taçlandırıldığı gün olan Ramazan Bayramının, bütün vatandaşlarımızın, yoksullarla, mağdurlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma ve yardımlaşmasına vesile olması, bu mübarek günün anlamına anlam katacaktır. Bu mübarek günlerde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz. Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede hür yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu vatan için feda etmişlerdir. Milletimizin gözbebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi her zaman göstermeliyiz. Bu bayramda da onların yanında olmalıyız.
Değerli Karslı Hemşehrilerim,
Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ramazan ayının zenginliği ve özelliği olan iftar ve sahur sofraları ile teravih namazı ve diğer ibadetlerimizde bir arada olamadığımız için Ramazan ayını buruk yaşadık. Bu bayramda, Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında halkımızın sağlığı için uygulamak zorunda olduğumuz sokağa çıkma kısıtlaması ve yeni kontrollü sosyal hayatımızdan dolayı her ne kadar sarılıp kucaklaşamasak da Türk Milleti olarak, gönül birlikteliğimizle bayramın maneviyatını en iyi şekilde yaşayacağımıza, bu sıkıntılı günleri yine milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız içinde hep birlikte aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberlik içerisinde nice mutlu bayramlara ulaşmak ümidiyle başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kutlu bayramın aziz milletimize, tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler