Bayrampaşa Deresi Islah Ediliyor

Bayrampaşa Deresi Islah Ediliyor

Bayrampaşa Deresi’nin ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars Valiliği’nce yürütülen ıslah çalışmaları Subatan Yolu ve Aydınlıkevler Mahallesi’nden geçen derenin önce içerisinde pislik temizleniyor. Ardından duvarı örülüyor, zemine radyan demir döşenerek beton altılıyor. Yapılan ıslah çalışmaları ise vatandaşları memnun ediyor.

Yıllar el vurulmamış, kangren haline gelmiş ve içerisi adeta çöplük olmuş Bayrampaşa Deresi yapılan ıslah çalışmalarıyla tamamen temizleniyor. Dereye akan kanalizasyon şebekelerinin de belediye tarafından kesilerek kanalizasyon şebekesine bağlanması bekleniyor.

Bayrampaşa Deresi ıslah çalışmalarını yürüten taşören firma yetkilisi Fatih Akalin, “4 metre yüksekliğinde taş duvar yapıyoruz. İçerisini temizliyoruz. Temizlendikten sonra altına hasır demir çekiyoruz. Son olarak te beton atıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Her hangi bir sıkıntı yok. Havalar iyi giderse kışa doğru çalışmaları tamamlarız” dedi.
Belediye’nin dereye akan kanalizasyon şebekesini çözüm bulması gerektiğini ifade eden Akalin, “Dere kenarında evlerin kanalizasyonu dereye akıyor. Buradaki vatandaşlar uyarılıyor tek tek, mevcut kanalizasyon bacaları var. Herkes şebekesini kanalizasyon şebekesine bağlamalıdır. Belediye de bu konuda halkı uyarmalıdır” diye konuştu.

Bayrampaşa Deresi ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir taraftan dere içerisindeki pislik temizlenirken, diğer taraftan taş duvar örülüyor.

Taş duvarı tamamlanan bölgeye ise önce demir hasır çekiliyor, ardından da beton atılıyor. Beton atılan dere ise ter temiz oluyor. Yetkililer temizlenen dereyi vatandaşların da korumasını istedi.

bayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(1)-001.jpgbayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(2)-001.jpgbayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(3)-001.jpgbayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(4)-001.jpgbayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(5).jpgbayrampasa-deresi-islah-ediliyor-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler