Bazı sendikalardan Başkan Bilgen’e destek

Bazı sendikalardan Başkan Bilgen’e destek

Kars’ta bazı sendikalar Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için bir araya geldi.

KARS MANŞET

Eğitim-Sen Kars Şubesi, Sağlık Emekçileri Sendikası Kars Temsilciliği (SES), Büro Emekçileri Sendikası Kars Temsilciliği (BES), Kars Devrimci 78’liler Derneği, Kars İnsan Hakları Derneği (İHD), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kars Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen Kars ve Iğdır Temsilciliği, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için bir araya geldi.

Eğitim-Sen Kars Şubesinde Şube Başkanı Hakan Topçu tarafından yapılan ortak açıklamada; “Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimleri kazanarak mazbatalarını aldığı günden bugüne değin her gün yeni bir iddiayla güne uyanıyorlar.

Dayanaktan yoksun, asılsız haberleri üreterek basın organlarına servis edenler, HDP’li Belediye başkanlarını itibarsızlaştırıp sözüm ona halkı atanacak kayyuma hazırlıyorlar.

Öyle anlaşılıyor ki son günlerde ipin ucu kaçtı. En kibarından adları kriminal konularla anılanlar yıpratma sürecini hızlandırmak için çekinmeden kamu malına zarar vermeyi bile göze almışlardır. Ama artık göze batıyorlar. Şimdi itibarsızlaştırmaya çalışılan ne Ayhan Bilgen ne de Şevin Alaca’dır. Hedeflenen doğrudan Kars Belediyesi ve ona oy veren değerli Kars halkıdır.

Başkanlar bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde her şeyi hacizli, eli kolu bağlı bir Belediyede yaptıklarından, halkın memnuniyetinden söz etmeye kalktıklarında yeniden saldırıya uğruyorlar. Somut deliller varsa haklarında soruşturma açılsın. Yoksa demokrasinin gereğinde olduğu gibi herkes bu sonuca saygı duysun.

Onlarda bu ülkenin yurttaşlarıdır.

Bu oyunları tezgahlayanlar bilmelidirler ki; bu kadim kentte 1800’lerin başlarında halkların birbirine gösterdiği saygı, tahammül ve espiri anlayışlarıyla, James Morier adlı yazarın çok satan bir dünya romanına da konu olmuştur. Bu yetkinliğe sahip halkımız desteğini sürdürdükçe tezgahlanan oyunların bozulacağına da yürekten inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Demokrasilerde sandık namustur” sözüyle tanımladığı yaşama kültürü; Kars’ta da 1919’larda kurulan Cenub-i Garbi Kafkas Hükümetiyle içselleştirilmiş; Karslılar o hükümeti devirmeye gelen İngiliz Komiseri Rawlinson’u kıskandıracak kadar parıltılı bir davranış sergilemişlerdir.

Önceki gün Kars Milletvekili Ahmet Arslan, oyunları boşa çıkaracak nitelikte açıklamalar yaparak Gazeteci arkadaşımız Volkan Karabağ’ın “Kars Belediyesi’ne kayyum atanır mı” sorusunu şöyle yanıtlamıştır:

“Belediye ile ilgili halkın kararına saygı duyarız. (…) Türkiye genelindeki politikaya uygun olarak, bazı illerde MHP bizim adımıza geri çekildi. Bizde Kars’ta MHP lehine çekildik. Ancak daha sonra oy verme hakkı oy verme takdiri elbette ki vatandaşındır. Vatandaş takdirini kullanmıştır, Belediye Başkanını belirlemiştir. Ona itirazımız yok.(…) Bence Kars’a hizmet edilmesi lazım. Onun dışında imkanlar oluşturularak, millete nasıl hizmet edilir, seçmene nasıl hizmet edilir, Karslıya nasıl hizmet edilir ona bakmak lazım.(…) Kayyumluk bir şey yaparsanız kanun tariflemiştir, onun gereği yapılır. Kayyumluk bir şey yapmazsanız kimin ne söylediğine bakılarak hareket edilmez, hiçbir şey olmaz merak etmeyin.”

Bizde halkın iradesine saygı gösterilmesini istiyoruz. Aksi takdirde yüzyılın ünlü Fransız Anayasa Hukuku Uzmanı Maurice Duverger’in vurguladığı gibi; seçim yoluyla işbaşına gelmiş bir hükümet gücü ve kafası bozulduğunda yine seçim ile gelmiş bir başkasını görevden alıyorsa Cumhuriyet monarşiye dönüşmüş demektir. Ve aslında yapılan seçimlerde iktidara bir meşruiyet cilası sağlamaktan ibaret kalır.

Bu kapsamda biz STK’lar olarak Kars Belediye Başkan ve yardımcılarını destekliyor, Kars’ta huzuru bozacak, demokratik kültürü zedeleyecek bu olumsuz haberleri üretenleri kınıyoruz.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler