BDP Dağpınar Belde Başkanı gözaltına alındı

BDP Dağpınar Belde Başkanı gözaltına alındı

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, KCK Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Dağpınar Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, KCK Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
 
Ayhan Erkmen’in Kars merkez Cumhuriyet Caddesi Afşin Apartmanı ve Dağpınar Beldesindeki evinde ve Dağpınar Belediyesi’nde sabah erken saatte başlayan aramalar saat 12.30’a kadar sürdü. Jandarma ekipleri ve Emniyet güçleri arama yapılan bölgelerde geniş kapsamlı güvenlik önlemi aldı.
 
Ayhan Erkmen’in Kars merkezdeki evinde yapılan aramalar oldukça uzun sürdü. Aramalar yapılırken Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl başkan yardımcısı İdris Ağbaba, DEP eski milletvekili ve BDP üyesi Mahmut Alınak ile partililer de evin önünde bekleyerek Erkmen’e destek verdiler.
 
Erkmen’in avukatlarından Kahraman Özçağın, “Genel seçimler öncesi bir hazırlık her halde. Şu anda arama yapılıyor sebebini bilmiyoruz. Daha sonra açıklama yaparız.” dedi.
 
Aramaların tamamlanmasından sonra Erkmen’in evindeki bilgisayar ve kitaplar incelenmek üzere alındı. Jandarmaların arasında evden çıkan Erkmen’in kelepçesiz olduğu görüldü. Erkmen gazetecilerin neden gözaltına alındığını sormaları üzerine, “Kürdüm daha..” diye cevap verdi. BDP’lilerin alkışları arasında araca binen Erkmen’in el sallayarak gülümsemesi dikkat çekti.
 
Erkmen’in Dağpınar Beldesinde ve Dağpınardaki evindeki aramalar ise sürüyor.
(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK

Önceki ve Sonraki Haberler