Beklenen Açıklama Geldi!

Beklenen Açıklama Geldi!

Kars'ta telaşla beklenen açıklama geldi. Kafkas Üniversitesi Hastanesi'nden rahatlatan açıklamaya göre; Domuz gribine rastlanmadı.

Beklenen Açıklama Geldi!

Kars'ta telaşla beklenen açıklama geldi. Kafkas Üniversitesi Hastanesi’nden rahatlatan açıklamaya göre; Domuz gribine rastlanmadı.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, şu ana kadar domuz gribine rastlanmadığı yönünde rahatlatıcı bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili Kafkas Haber Ajansı’nın (KHA) yaptığı araştırmalar üzerine yapılan açıklamada Hastaneye başvuran ve örnek alınan hastaların sonuçlarında şu ana kadar domuz gribine rastlanmadığı belirtildi.

Kafkas Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Emsal Aydın ve Başhekim Yardımcısı Can Hakan Yıldırım tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Grip herkesi etkileyen, özellikle bahar aylarında salgınlar yapan bir hastalıktır. Farklı türleri bulunmaktadır. Bunlardan biri de domuz gribidir. Ülkemizde domuz gribi nedeniyle bir hanik durumu olduğu için hastanemize grip şikayetiyle başvurular artmıştır. Bu hastalar değerlendirildiğinde hastalığı ağır olanlar yatırılarak izlenmektedir. Bu hastalardan örnekler alınıp hastalığın türü belirlenmektedir. Hastanemize başvuran ve örnek aldığımız hastaların sonuçlarında şu ana kadar domuz gribine rastlanmamıştır.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler