'Belediye, Yandaşın Değil Vatandaşın Belediyesi Olacaktır'

'Belediye, Yandaşın Değil Vatandaşın Belediyesi Olacaktır'

30 Mart 2014 yerel seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan MHP Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta, tüm Kars halkına teşekkür etti.

'Belediye, Yandaşın Değil Vatandaşın Belediyesi Olacaktır'

30 Mart 2014 yerel seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan MHP Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta, tüm Kars halkına teşekkür etti.

Karçanta, “Evvela neden aday oldum? İnancım tam. Kurtarıcı değil, hırpalanan memleketime hizmetkâr olmak için aday oldum.” diye konuştu.

Karaçanta Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Belediye yandaşın değil vatandaşın belediyesi olacaktır. Buna olan inancımız tamdır. Katılımcı olan herklesin söz sahibi olacağı çağdaş belediyeciliği getireceğiz. Bunu tüm halkımız görecek. Yapacağız çalışmalardan bütün dünya söz edecek. Böyle bir anlayışla yola çıktık. İddialıydık, başardık ve kazandık. Bizim en büyük projemiz insanlarımızdır. Belediye her vatandaşın belediyesi olacaktır. Yani bizde birey değil genel olacak. Ben değil biz olacağız anlayışımız hâkim olacak.” dedi.

Karaçanta ayrıca, “Kars’ın orunlarını saymakla bitirmek mümkün değildir. Hani derler ya deveye sormuşlar neren eğri diye? O da demiş ki nerem doğru ki? Kars’ın sorunları da bu misaldir. Ötekilenmiş, dışlanmış, yok sayılmış, sahipsiz. Yalnız melekemizin hangi sorununu önce sayalım dersek; biz diyemeyen bencil fikirlerle köhne zihniyetli hep ben diyen siyaset ve siyaseti kirletenler bence en büyük sorundur. Rant için kardeşinin ekmeğine el uzatanlar en büyük sorundur. Onunla mücadeleye geliyoruz. Bunları aştık mı hizmet bizim işimiz zaten. Tecrübelerimizle, örnek belediyecilik anlayışımızla biz bu işin üstesinden geleceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Karaçanta şöyle konuştu:

“1994 ile 1999 yılları arasında Kars Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde oldu. Ve bunu iddia ediyorum ki en radikal kararlar o dönemde alındı. Kars’ta mesela at arabalarını kaldırılması olayı çok önemliydi ve kaldırıldı. Kars’ta semt pazarlarının olması çok önemliydi oldu. Kars’ta kooperatifçilik yine Milliyetçi Hareket Partisinin belediyesi ile geldi. Asfalt şantiyesi Milliyetçi Hareket Partisiyle geldi. Yolcu taşıma dolmuşları Milliyetçi Hareket Partisiyle geldi. Onun için biz o 1999’un devamı olacağız. Çünkü 1999 yılından sonra Kars’a hizmet gelmediğine inanıyorum. Her seçimde bizim belediye başkan adaylarımız çıkıp dediler ki iktidar partimizden olan belediyeye oy verin ki hizmet gelsin. Kars’ın fotoğrafı gözler önünde. Yapılan hizmetler gözler önünde. O günden buyana ben bu şehre çivi dahi çakılmadığını iddia ediyorum. 2 ay önce 3 ay önce bu şehirde toplamda 10 km. bir yol yapılmadı. Bu yapılan yol belediyenin zorunlu hizmetlerinden birisidir. Vatandaşımız o kadara özlemi içerisinde olmuş ki bu yapılan hizmetin. Bunu kendine yapılan bir nimet olarak sayıyor.”

Karaçanta açıklamasını şöyle tamamladı:

“Seçim çalışmalarımız çok güzel gitti. En azından sükûnet devem etti. Kavga yok, kargaşa yok. Ondan dolayı çok memnunum. Bu yarışın bu şekilde olmasında büyük katkıları olduğuna inandığım diğer belediye başkanı aday arkadaşlarımın candan teşekkür ediyorum. Yiğidin harman olduğu memleketimde kolumuzdan tutup kaldırdıkları için herkese teşekkür ediyorum.”        

Önceki ve Sonraki Haberler