Belediye ekiplerinin kar temizleme mesaisi!

Belediye ekiplerinin kar temizleme mesaisi!

Kars’ta yoğun kar yağışı sonrası belediye ekipleri ve vatandaşların cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Tacettin DURMUŞ

Son yıllarda kar yağışının azalmaya başlaması nedeniyle kuraklık korkusu yaşayan Karslılar, son günlerde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle umudunu korudu.

İl genelinde olduğu gibi kent merkezinde de 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrası, Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler cadde ve sokaklarda kar temizliği çalışması başlattı. Ayrıca özellikle akşam saatlerinde yağan karın araçların altında ezilerek buzlanmaya başlaması nedeniyle de tuzlama ve kumlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Kars’a alışıla gelmiş manzaralardan biri de her sabah olduğu gibi bugünde esnaf iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Öte yandan kar yağışının artması geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettiren köylüleri ise mutlu ediyor. Yıllar önce olduğu gibi bir metre kar yağmasının yaz aylarında yaşanması muhtemel kuraklığı önleyeceğini dile getiren yaşlı köylüler, Kars’ın karla özdeşleşmesinin önemine değiniyor. Ayrıca kar yağmadığı zamanlarda da yaşanan yoğun sis özellikle hava ve kara ulaşımını olumsuz yönde etkilemeye devam ederken zaman zaman trafik kazaları da meydana geliyor. Öte yandan son on yıldır yaz aylarında etkisini her yıl daha da artıran kuraklık, olumsuz etkisini kar yağmayarak da göstermeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler